Mainos

Soteuudistus: Hallitus pääsi sopuun terveydenhoidon valinnanvapaudesta, isojen terveysjättien ylivaltaa suitsitaan

Hallituspuolueet ovat päässeet sopuun sotepalveluiden valinnanvapaudesta. MTV Uutisten tietojen mukaan perusterveydenhoidossa asiakkailla on täysi valinnanvapaus ja vaativammissa hoidoissa valinnanvapaus vähenee.

Valinnanvapaus tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat valita, mihin menevät hoitoon - yksityiselle vai julkiselle puolelle.

Hallituslähteistä valinnanvapautta kuvaillaan suomalaiseksi malliksi, jossa pyritään varmistamaan myös pienempien yritysten asema sotepalveluiden tuottajana. Isojen terveysfirmojen ylivalta on herättänyt huolta erityisesti keskustassa ja perussuomalaisissa.

Valinnanvapautta on hankala toteuttaa syrjäseuduilla, johon ei löydy niin helposti halukkaita terveysalan yrityksiä.

Soteuudistuksen valinnanvapaus lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle, jonka pitäisi olla valmis helmikuun lopulla. Eduskuntakäsittelyyn valinnanvapaus tulee maalis-huhtikuussa, joten sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus nousee ajankohtaiseksi teemaksi ensi kevään kuntavaaleissa.

Hallituspuolueet hakevat vielä ratkaisua maakuntien rooliin ja rahoitukseen soteuudistuksessa. Hallituksen odotetaan järjestävän tiedotustilaisuuden vielä tänään soteuudistuksen etenemisestä.

2:00Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.