Mainos

Toivakka: Valinnanvapaudesta päätöksiä jo lähiaikoina

Kokoomuksen sote-neuvottelija Lenita Toivakka kiistää tiedon, jonka mukaan päätökset valinnanvapaudesta olisivat jäämässä syksyyn. 

Lännen Media kertoi aiemmin, että sosiaali- ja terveysuudistuksen lakeja esiteltäisiin ennen juhannusta ilman linjausta valinnanvapaudesta. Toivakan mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan keskeiset linjaukset on tarkoitus tehdä jo lähiaikoina. Valinnanvapaus on hänen mukaansa tarkoitus määritellä myös sote-järjestämislaissa.  

Toivakka sanoo, että lähiaikoina on tarkoitus päättää, minkä mallin pohjalta valinnanvapauslain valmistelu tehdään. Asiantuntijaryhmä ehdotti toukokuun lopussa, että suomalaiset saisivat valita oman sosiaali- ja terveyskeskuksensa, joka tarjoaisi peruspalveluita ja ohjaisi tarvittaessa eteenpäin. Hallitus tuskin päätyy juuri ehdotettuun malliin.

– Brommelsin raportti on selvitysryhmän esitys ja taustatyö, jossa on paljon aineksia, mutta se ei sellaisenaan ohjaa meidän työtä.  

Toivakka ei halunnut arvioida, kuinka nopeasti hallitus saa puristettua sote-järjestämislain, mutta tavoitteena on pidetty juhannusta. Lausuntokierrokselle laki ehtii näillä näkymin vasta elokuussa. Hallituksesta on jo aiemmin kerrottu, että valinnanvapautta koskeva laki on tarkoitus antaa loppusyksystä. 

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo painotti viikonloppuna linjapuheessaan, ettei maakuntahallintoa tule ilman valinnanvapautta. Toivakan mukaan topakka linjaus ei kerro perustavasta erimielisyydestä keskustan ja kokoomuksen välillä, vaan kaikki hallituspuolueet ovat valmiita valinnanvapauden toteuttamiseen. 

– Valmistelulinjausta tehdään parhaillaan. Valinnanvapauden toteutuminen on tärkeää, koska se on määritelty aiemmissa linjauksissa 7.11. ja 5.4..  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.