Sotakirves haudattu? Kimi Räikköseltä sopuisia sanoja Max Verstappenista

Kimi Räikkönen kritisoi Max Verstappenia kaksikon välisestä kolarista Japanin GP:n jälkeen, mutta on nyt osoittanut myös ymmärrystä hollantilaisen ratkaisuille.

Pääkuvan videolla Räikkösen ja Verstappenin yhteenotto Suzukan radalla.

Ferrari-kuski Räikkönen ja Red Bull -kuljettaja Verstappen taistelivat tuimasti Japanin osakilpailun lähdössä viime sunnuntaina. Verstappen ajautui jarrutuksessa hetkeksi ulos radalta, ja kun hän palasi radalle, hän tuuppasi autollaan Räikkösen Ferrarin kylkeen.

Hollantilainen sai tapauksesta viiden sekunnin aikarangaistuksen, ja kävi kuumana Ferrari-kuskien suuntaan GP:n jälkeen.

Heti kisan jälkeen Räikkönen antoi ymmärtää, että syypää tilanteessa oli Verstappen. 

– Yritin mennä ulkokautta ohi ja yritin jättää tilaa. Hän huomasi varmasti, että olen siellä ja yritti painaa minua kanttarin puolelle. Sitten tuli osuma. Ei siinä ollut paljoa muuta tehtävissä, Räikkönen sanoi C Morelle.

– Vaikea sitä on kisatilanteena pitää. Olisimme varmasti mahtuneet vierekkäin, jos toinen olisi vain halunnut niin, Räikkönen jatkoi Verstappenin toiminnasta.

Tuoreessa motorsport.comin artikkelissa Räikköseltä irtoaa kuitenkin myös ymmärrystä Verstappenin ajolinjoille.

– Tuota tilannetta on vaikea arvioida, sillä tiedän, että joskus autoa on mahdotonta kääntää, kun palaa radalla kanttikivien yli. En tiedä, oliko tässä tapauksessa kyse siitä, Räikkönen kommentoi.

– Jos olisimme radalla rinnakkain, en usko, että hän (Verstappen) veisi minulta kaikkea tilaa, sillä tiedämme kaikki mitä siitä seuraa. Tuo kyseinen tilanne oli hieman outo. En usko, että hän yritti törmätä tahallaan kehenkään, mutta osuma siitä tuli, Räikkönen summaa.

Oman näkemyksensä mukaan Ferrari-tähti yritti kaikkensa, jotta kolari olisi vältetty.

– Ehkä hän ei pystynyt kääntämään enempää ja vain päätyi sinne. Täydellisessä maailmassa hän olisi jättänyt minulle hieman enemmän tilaa. Mutta en tiedä, Räikkönen summaa.

F1-kausi jatkuu Yhdysvaltojen Austinissa ensi viikolla.

Verstappen otti yhteen myös Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa Suzukassa. Alla kaksikon kolari ja Verstappenin kommentit Ferrari-sattumuksista.

Lue myös:

    Uusimmat