Kimi Räikkönen murjaisi kolarista Max Verstappenin kanssa: "Vaikea pitää kisatilanteena"

Kimi Räikkönen ja Max Verstappen olivat täysin eri linjoilla Japanin GP:n ensimmäisellä kierroksella tapahtuneesta törmäyksestä. Verstappenin mukaan Räikkönen valitsi väärän linjan, kun taas Räikkönen ihmetteli Verstappenin toimintaa.

Tilanteessa Verstappenin jarrutus meni pieleen, minkä myötä hän ajautui ulos radalta. Samassa yhteydessä Räikkönen pääsi hänen lähelle. Räikkönen yritti ohittaa Verstappenin ulkokautta, minkä yhteydessä kaksikon autot osuivat yhteen.

Verstappenin mielestä Räikkösen olisi pitänyt odottaa sitä, että hän pääsee takaisin radalle. Räikkösellä oli toinen näkemys tapahtuneesta.

– Yritin mennä ulkokautta ohi ja yritin jättää tilaa. Hän huomasi varmasti, että olen siellä ja yritti painaa minua kanttarin puolelle. Sitten tuli osuma. Ei siinä ollut paljoa muuta tehtävissä, Räikkönen sanoi C Morelle.

Verstappen sai tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen, jota hollantilaiskuski piti naurettavana.

Räikkösen mukaan rangaistukselle oli kaikki syyt olemassa.

– Vaikea sitä on kisatilanteena pitää, Räikkönen murjaisi.

– Olisimme varmasti mahtuneet vierekkäin, jos toinen olisi vain halunnut niin, Räikkönen jatkoi Verstappenin toiminnasta.

– Näin tällä kertaa.


Osumassa Räikkösen autosta lensi palasia, mitkä vaikuttivat ajettavuuteen.

– Ei siinä tietenkään tarkasti näe, mutta havaitsin sen, että jotain osia lensi. Ei se varmasti helpottanut, Räikkönen myönsi. 



Lue myös:

    Uusimmat