Sotaa paennut Dmitryn perhe joutui jättämään lemmikkinsä Ukrainaan – vapaaehtoiset järjestivät hellyttävän jälleennäkemisen

Sotaa paennut Dmitryn perhe joutui jättämään lemmikkinsä Ukrainaan – Vapaaehtoiset järjestivät hellyyttävän jälleennäkemisen 1:50
Sotaa paennut Dmitryn perhe joutui jättämään lemmikkinsä Ukrainaan, mutta sai ne takaisin. Apuun tulivat ukrainalaisia auttavat Yvonne Ojaniemi ja Kiril Rinne Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistyksestä.

Ukrainalainen Dmitry Momot sai rakkaat lemmikkinsä Ukrainasta Suomeen.

Mies joutui pakenemaan perheineen sotaa jo ensimmäisinä päivinä sodan alettua, sillä perheen koti sijaitsi lähellä raja-aluetta.

Perhe pakeni Ukrainasta Venäjälle ja sieltä Suomeen. Pakomatkalle ei kuitenkaan voinut ottaa mukaan lemmikkejä, joten ne jätettiin naapureille ja tutuille hoitoon.

Tilanne alueella on ollut kuitenkin vaikea ja lopulta lemmikitkin saatiin pois Ukrainasta. Animal Rescue Kharkiv -nimisen eläintensuojelujärjestön vapaaehtoiset hakivat melkein kaikki Momotin perheen eläimet yhteen ja kuljettivat ne rajan yli Puolaan. Kahta lemmikkieläintä ei kuitenkaan löydetty.

Animal Rescue Kharkiv -järjestö toimii ukrainalaisten kotieläinten hyväksi.

Suomalaisauttajat riensivät hätiin

Ongelmana oli kuitenkin saada eläimet vielä Suomeen asti. Perheen onneksi he saivat yhteyden ukrainalaisia auttavaan suomalaiseen Kiril Rinteeseen. Hän on perustajajäsen Suomi-Ukraina Maanpuolustusyhdistyksessä yhdessä Yvonne Ojaniemen kanssa. He toivat eläimet Suomeen Ukrainaan viedyn avustuslastin paluukyytinä.

Yhdistyksen tavoitteena on tukea ukrainalaisia erilaisin lahjoituksin. Lisäksi he auttavat hylättyjä kotieläimiä paikan päällä sekä etsivät kotieläimille uutta kotia Suomesta.

Yvonne Ojaniemi on yhteyshenkilö, jos haluaa tehdä esimerkiksi koiranruokalahjoituksia sotaa pakeneille.

Karvakaverit Suomeen

Vapaaehtoisia avustusreissuja järjestäneen Kirilin paluukuormassa saapui rakkaat ystävät Momotin perheelle. Mukana tuli koirat Buba, Ralf sekä kaksi Jessy ja Julia. Matkalla maukui myös Tishka-niminen kissanpentu ja häkissään juoksenteli kaksi chinchilla-jyrsijää.

Onnellinen kohtaaminen tallentui videolle. Katso se artikkelin yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat