Eläinsuojelija pelasti tapiirit ja kengurut Harkovan eläintarhasta – operaatiosta kuvattu video nousi miljoonien katselukertojen viraalihitiksi

Venäläisjoukkojen vetäydyttyä osasta Ukrainaa, eläinsuojelijat ovat päässeet pelastamaan ukrainalaisia eläimiä. Eläintarhan työntekijä pelasti harkovalaisesta eläintarhasta muun muassa tapiireja ja kenguruita.

Eläinsuojelijan kuvaama video pelastusoperaatiosta nousi viraalihitiksi ja sitä on katsottu miljoonia kertoja sosiaalisessa mediassa. Näet videon yläpuolelta!

Dalma, Pinto ja Dolly -nimiset tapiirit matkasivat viime viikon lopulla uuteen kotiinsa Kovalivkan eläintarhaan lähellä Pultavaa. Toisella pelastusmatkalla uuteen kotiin pääsi joukko kenguruita.

Kaikilla eläintarhan eläimillä ei valitettavasti käynyt yhtä hyvä tuuri. Harkovan eläintarha sijaitsee lähellä sodan taistelualuetta, joten ainakin sata eläintä ja muutama eläintarhan työntekijä on saanut surmansa sodan aikana.

Tästä artikkelista alempaa löytyvät kuvat voivat järkyttää.

Sodan jäljet näkyvät eläimissä

Sota on ollut karmivaa aikaa myös kotieläimille. Ukrainassa on yli 100 000 koditonta katukoiraa, joista osa jäi sodan syttyessä loukkuun koiratarhoille.

Kuvat ja videot Borodyankan koiratarhalta ovat lohdutonta katsottavaa. UAnimals -nimisen hyväntekeväisyysjärjestön mukaan 485 koiraa jäi ruuatta ja juomatta. Vain 150 koiraa jäi henkiin.

Kuvat voivat järkyttää. UAnimalsin kuvia Borodyankan kairatarhalta. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Osa koirista nääntyi nälkään, osan tappoivat venäläisjoukot jättäen eläinten ruumiin tarhan lattialle kasaan.

Useat vapaaehtoiset menettivät henkensä yrittäessään kuljettaa ruokaa kodittomille eläimille venäläisjoukkojen hyökkäyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat