Sosiaalisessa mediassa äimistyttiin helposta matikantehtävästä – osaisitko ratkaista tämän?

Hankala matematiikan tehtävä aiheutti hämmennystä useissa ihmisissä sosiaalisessa mediassa.

Maailmalla on levinnyt useita todella vaikeita ja erikoisia lasten matematiikantehtäviä, jotka ovat jättäneet vanhemmat hämilleen. Nyt brittiläisille vanhemmille suunnatun Mumsnet-nettipalstan vanhempia ja sosiaalisen median käyttäjiä on kummastuttanut erikoinen tehtävä, jota kukaan ei ole meinannut saada ratkaistua.

Tehtävä kuuluu näin:

”Mies osti hevosen 60 dollarilla. Hän myi hevosen 70 dollarilla. Sitten hän osti hevosen taas takaisin 80 dollarilla. Ja myi hevosen jälleen 90 dollarilla. Kuinka paljon rahaa mies loppujen lopuksi tienasi tai hävisi? Vai pääsikö hän omilleen?”

Ihmiset hämmentyivät

Facebookiin jaettu julkaisu tehtävästä keräsi paljon vastauksia, mutta käyttäjät eivät meinanneet päästä yhteisymmärrykseen siitä, mikä oli tehtävän oikea vastaus.

– Itseasiassa vastaus on tasan. Hän myi sen 70 dollarilla, mutta hänen täytyi laittaa toinen kymppi ostaakseen sen 80 dollarilla. Myi sen sitten 90 dollarilla, mutta laittoi kympin takaisin 80 dollariin, eräs yrittää järkeillä.

Toinen oli eri mieltä: Hän päätteli, että mies jäi 40 dollaria miinukselle, jos otetaan huomioon aloitussumma.

– Mies on 40 dollaria tappiolla. Unohdimmeko alkuperäisen 60 dollaria, jonka hän tuhlasi?

Mikä sinusta on oikea vastaus?

Oikea vastaus on...

Oikea vastaus on, että mies teki 20 dollaria voittoa, kun hän osti ja myi hevosen. Kaikki Facebook-kommentoijat eivät kuitenkaan hyväksyneet vastausta niin helpolla.

Yksi kommentoijista kuitenkin selitti.

– Hän ostaa hevosen 60 dollarilla. Myy sen 70 dollarilla. Hän laittaa 10 dollaria sivuun. Ostaa hevosen 80 dollarilla. Myy sen 90 dollarilla. Toinen 10 dollaria voittoa, hän kommentoi.

Tehtävän voisi laskea vähentämällä myyntihinnat ostohinnoista ja laskemalla jäljelle jäävät voitot yhteen, eli: 70–60=10 ja 90–80=10. 10+10=20. 

Lähteet: Ladbible, Daily Mail

***

0:41

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja