Mainos

Sorsaksi naamioituneena Ruisrockiin yrittänyt mies on löytynyt! Timmi, 24, suunnitteli ovelaa temppua pari vuotta – uhkarohkea yritys tyssäsi puunrunkoon

MTV Uutiset kertoi viikonloppuna Turun Ruissalossa nähdystä erikoisesta tempauksesta, kun Ruisrockin festivaalialueen rantaa vahtineet meripelastajat huomasivat meressä epätavallisen sorsan.

Lähemmässä tarkastuksessa selvisi, että kyseessä oli kumisorsa, joka oli kiinnitetty sukeltavan ihmisen päähän. Lisäksi sukeltaja oli käyttänyt naamioverkkoa piiloutumiseen.

MTV Uutiset tavoitti tempauksen taustalla olleen 24-vuotiaan opiskelijan. Hän kertoo suunnitelleensa festivaalialueelle liputta ujuttautumista pari vuotta.

– Minulla sattui olemaan ylimääräinen sorsan maski. Halusin kokeilla pääsisikö sinne näin, 24-vuotias kilpauintia harrastanut Timmi Tuutti kertoo idean synnystä.

Hyinen vesi tärisytti

Hän oli katsonut kartasta, että Pansion kohdalta olisi hyvä lähteä uimaan kohti Ruissaloa. Varusteinaan hänellä oli märkäpuku, huppu, räpylät ja reppu, jossa oli painojen lisäksi vedenpitäviin pusseihin pakattuna muun muassa puhelin ja vaatetusta.

Kilometrin uinnin jälkeen hän nousi rantaan ja käveli jalan vähän matkaa.

– Jossain siellä pursiseuran paikkeille hyppäsin takaisin veteen. Matka meni hyvin, mutta oli sen verran kylmä ja pää tärisi, etten nähnyt edessä olevaa puuta.

Tuutti törmäsi meressä kaatuneeseen puuhun. Hän päätti sukeltaa esteen ali ja joutui samalla puhaltamaan snorkkelistaan vedet ulos.

Hän arvelee tämän paljastaneen hänet meripelastajille.

Alueelle lopulta aidan ali

Veteen tulleet pelastajat uittivat Tuuttia jonkin matkaa takaisinpäin.

– He kysyivät, mihin asti olen uimassa. Sanoin, että Pansiossa on auto. He vastasivat, etteivät uita minua sinne asti. Nousin sitten rantaan ja kävelin metsän kautta aidan ali festareille. Onhan se vähän laimeaa mennä aidan ali.

Tuutin vanha uintikaveri ja festivaalialueella häntä odottanut Petteri Otranen kehuu kaverinsa ideaa loistavaksi, vaikkei se onnistunutkaan.

– Oltiin vastaanottamassa häntä rannassa. Tuntia myöhemmin tuli viesti, että hän on jo alueella. Vietettiin sitten ilta yhdessä.

Tuutti ja Otranen kuuntelivat kavereineen muun muassa Antti Tuiskua ja Sannia.

Mieleenpainuvinta Otrasen mukaan oli kuitenkin Timmin sorsatempaus, jolle riitti kuuntelijoita loppuillaksi.

"Huono asia, mutta hauska tapa yrittää"

Ruisrockin mukaan tapahtuman aikana luvattomia sisäänpyrkijöitä oli kaikkiaan kymmenkunta.

Tuotantopäällikkö Matti Laukon mukaan Tuutin sorsatempaus oli mielenkiintoinen ja hauska yritys.

– Emme kuitenkaan kannusta ketään yrittämään festareille ilman lippua. Sinänsä tämä on huono asia, mutta hauska tapa yrittää.

Hengenpelastajana Ruisrockissa toimineen ja Viisaasti Vesillä kampanjan projektikoordinaattori Laura Sulkava painottaa, että turvallisuus pitäisi muistaa aina vesillä liikkuessa.

– Jos kukaan ei tiedä, että joku on sukeltamassa ja hänen voimansa loppuvat kesken, kukaan ei myöskään voi auttaa. 

Muita riskitekijöitä ovat muun muassa kylmä vesi, humala sekä muu vesiliikenne.

– Vesireitti ei ole ehkä se paras sniikkauspaikka. Vaikka se on hauskaa, se voi olla myös vaarallista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.