Espoolaisen nuorukaisen huikea avantotempaus saa kylmän hien katsojan niskaan: "Terveisiä vaan äidille, hän ei ole hirveän innoissaan"

Espoolaisen nuorukaisen huikea avantotempaus saa kylmän hien katsojan niskaan:"Terveisiä vaan äidille, hän ei ole hirveän innoissaan" 1:00
Tätä ei kannata kokeilla: Kasper hyppää korkealta pieneen avantoon!

Espoolaisen 22-vuotiaan Kasper Kumpulaisen uusin tempaus saa aikaiseksi kylmiä väreitä. Niitä tuntee taatusti avantoon korkeuksista hypännyt Kasper, mutta myös tempun videotallennetta hämmästelevä katsoja. 

Loppuviikosta Kasper päätti ystävänsä kanssa toteuttaa hypyn, josta hän oli haaveillut pitkään. Kaksikko suuntasi Nuuksion ulkoilualueelle tutulle lammelle, josta uimahyppyjä harrastava Kasper oli pomppinut veteen aiemminkin.

– Nyt olen alkanut harrastaa myös avantouintia, siitä tulee kroppaan niin hyvä olo, hän kertoo. 

– En ollut myöskään nähnyt, että kukaan olisi tuollaista ennen tehnyt, ainakaan noin pieneen avantoon.

Turvanarut varmuuden vuoksi valmiina

Avanto, jonka koko oli suunnilleen 2,5 metriä kertaa kolme metriä, odotti Kasperia, joka seisoi kalliolla 11 metrin korkeudessa. Paikka valikoitui tuttuudensa lisäksi siksi, että hyppy on helppo toteuttaa, ei tarvitse ponnistaa paljoakaan eteenpäin. 

Hän sanoo, että ajatus avantohypystä tuntui täysin tyhmältä mutta samaan aikaan hauskalta. 

– Kyllähän se tottakai jännitti, kun katsoi sieltä ylhäältä, aika hurjalta se näyttää siitä kuvakulmasta. Kyllä tiesin kuitenkin, että osun siihen avantoon, en olisi muuten edes tietenkään hypännyt, hän nauraa. 

Kasperin kaveri oli sukelluslasien kanssa valmiudessa, lisäksi kaksikko oli rakentanut avannon alle turvanaruista keinon päästä jään alta pois, jos jotain menee pieleen. 

Ei mennyt. Temppu onnistui ja kaksikko sai taltioitua sen videolle.

Otsikoissa viimeksi ihmisritsan kanssa

MTV Uutiset kertoi kesällä Kasperin edellisestä tempauksesta, kun hän sai heinäkuun helteillä kuningasidean vauhdikkaan ja jännityksen täyteisen kesän viettämiseksi. He päättivät rakentaa valtavan kumiritsan, jonka voima kykenee singauttamaan matkustajan kunnon ilmalentoon.

Ihmisritsan "kumilenkkeinä" toimivat kuorman sidontaan tarkoitetut, 20 metriä pitkät kumiset mustekalaköydet. Remmit on vedetty kaksin kerroin ja itse ritsan leveys on kymmenen metriä.

22-vuotias Kasper rakensi ihmisritsan 2:28
Näin Kasperin kaveriporukan kehittelemä ihmisritsa toimii

Kasper huomautti tuolloin, että ihmisritsan tapauksessa puhutaan kuitenkin todella kovista voimista ja käyttäjän on tiedettävä, mitä on tekemässä.

Kumiköyden jännittämiseen käytettiin 1,6 tonnin vetotaljaa, käsivoimin köyttä ei pysty virittämään.

Kasper kertoi kesällä, että kukaan ei ole vielä jäänyt lammen pohjaan, mutta pieniä tapaturmiakin oli sattunut.

Lisäksi Kasper kavereineen on hyppinyt muun muassa hypännyt benjihyppyjä käsien varassa 30 metrin korkeudelta sillalta. 

– Äidille vaan terveisiä, hän ei ole hirveän innoissaan näistä, Kasper nauraa.

– Ei näitä kenellekään voi kyllä suositella. Jos stuntteja kuitenkin haluaa tehdä, pitää tietää mitä on tekemässä ja tiedostaa riskit. 

Seuraavaksi huimapäinen espoolaismies haaveilee laskuvarjohypyistä.

Lue myös:

    Uusimmat