Kesän erikoisin festivaalitempaus Ruisrockissa – sukeltaja yritti alueelle sorsaksi naamioituneena

Turun Ruissalossa nähtiin lauantaina erikoinen tempaus, kun Ruisrockin festivaalialueen rantaa vahtineet meripelastajat huomasivat meressä epätavallisen sorsan.

– Katottiin, että siinä menee epätavallisen määrätietoinen sorsa, eikä se hätkähtänyt vaikka tuli kovaääninen kumivenejetti siihen viereen, kertoo vapaaehtoisena meripelastajana toimiva Matti Yliluoma.

Lähemmässä tarkastuksessa selvisi, että kyseessä oli kumisorsa, joka oli kiinnitetty sukeltavan ihmisen päähän. Lisäksi sukeltaja oli käyttänyt naamioverkkoa piiloutumiseen.

– Nappasin sitten linnusta kiinni, ja sieltä paljastui arviolta 20–25-vuotias mies, jolla oli märkäpuku, uimalasit ja snorkkeli.

Yliluoman mukaan sukeltaja oli kekseliäästi piilottanut snorkkelin hengitysputken muovisorsan sisään, ja pystyi sukeltamaan "piilossa" pitkänkin matkan.

"Moni yrittää myös ryömiä kaislikon tai metsikön kautta."

– Sillä oli mantereen puolella auto ja oli uinut varmaan pari kilometriä se sorsa päässä.

Miltei festivaalialueelle pummilla päässyt mies oli harmistunut keskeytyneestä matkasta ja epäonnistuneesta yrityksestä.

– Harmistuneen oloinen kaveri sanoi, että kaikki kaveritkin ovat jo festareilla ja hänkin haluaisi, Yliluoma naurahtaa.

Sukeltajan kannalta ikävästi keskeytynyt reitti jatkui meripelastajien opastamana uiden festivaalialueelta poispäin.

– Kehotettiin sitten nousemaan rantaan, kun tuo vesi on sen verran kylmää.

"Hauskimmasta päästä oleva yritys"

Yliluoma kertoo kuulleensa monenlaisia urbaaneja legendoja, miten ihmiset ovat yrittäneet päästä ilmaiseksi festivaaleille, nyt hän pääsi itse todistamaan sellaista.

– Kyllä sitä ihan oikeesti joku yrittää, Yliluoma nauraa.

Ruisrockin tuotantopäällikkö Matti Laukko vahvistaa tapahtuneen MTV Uutisille ja kertoo, että tapahtuman aikana luvattomia sisäänpyrkijöitä on ollut kymmenkunta.

– Mutta kyllä tämä hauskimmasta päästä oleva yritys on päästä alueelle! En oo tuollaseen aiemmin törmännyt.

Laukon mukaan yleisempiä tapoja ovat olleet puhumalla sisään pääseminen ilman passia tai itsetehdyllä lipulla yrittäminen.

– Moni yrittää myös ryömiä kaislikon tai metsikön kautta, Laukko kertoo.

Oletko Ruisrockin sorsasukeltaja tai tunnetko hänet? Ota yhteyttä toimitukseen! Lähetä sähköpostia osoitteeseen uutiset@mtv.fi tai kirjoita viesti Facebookin kautta.

Lue myös:

    Uusimmat