Kokkaatko itsellesi vain terveellisiä ruokia kilojen karistamisen toivossa, mutta mitään ei tapahdu? Saatat tehdä ruoanlaitossa nämä viisi virhettä, jotka vesittävät painonpudotuksesi.
Ravitsemusterapeutti Susie Burrell kirjoittaa Shape Me -nimisessä blogissaan, mitkä ovat yleisimmät sudenkuopat, joihin laihduttaja kotikeittiössään sortuu. Asiasta uutisoi The Sun.
– Kotiruoka on yleensä ravitsevampaa ja vähäkalorisempaa kuin ravintolaruoka. Kotiruoan kanssa on kuitenkin helppo liioitella edes tajuamatta asiaa, Burrell kirjoittaa.
Seuraavaa viittä tapaa laihduttajan kannattaa kokatessaan välttää.
Rasvan ja öljyn käyttö summanmutikassa
Monet sortuvat lisäämään pannulle rasvaa tai öljyä suoraan pullosta, mittaamatta sitä ensin. Tämä voi kuitenkin lisätä salakavalasti ruokavalioosi turhan paljon rasvaa tai öljyä.
– Ihminen ei tarvitse ruokavalioonsa lisättyä rasvaa, ja öljyäkään ei kannata nauttia päivittäin yhtä tai kahta ruokalusikallista enempää, Burrell kirjoittaa.
– Monet kuitenkin käyttävät näitä ruoka-aineita vapaalla kädellä, joten heillä ei ole aavistustakaan, kuinka paljon he niitä kuluttavat.
