Sorrutko sinäkin näihin viiteen virheeseen ruoanlaitossa? Voit pilata painonpudotuksesi!

15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa

Kokkaatko itsellesi vain terveellisiä ruokia kilojen karistamisen toivossa, mutta mitään ei tapahdu? Saatat tehdä ruoanlaitossa nämä viisi virhettä, jotka vesittävät painonpudotuksesi.

Ravitsemusterapeutti Susie Burrell kirjoittaa Shape Me -nimisessä blogissaan, mitkä ovat yleisimmät sudenkuopat, joihin laihduttaja kotikeittiössään sortuu. Asiasta uutisoi The Sun.

– Kotiruoka on yleensä ravitsevampaa ja vähäkalorisempaa kuin ravintolaruoka. Kotiruoan kanssa on kuitenkin helppo liioitella edes tajuamatta asiaa, Burrell kirjoittaa.

Seuraavaa viittä tapaa laihduttajan kannattaa kokatessaan välttää.

Rasvan ja öljyn käyttö summanmutikassa

Monet sortuvat lisäämään pannulle rasvaa tai öljyä suoraan pullosta, mittaamatta sitä ensin. Tämä voi kuitenkin lisätä salakavalasti ruokavalioosi turhan paljon rasvaa tai öljyä.

– Ihminen ei tarvitse ruokavalioonsa lisättyä rasvaa, ja öljyäkään ei kannata nauttia päivittäin yhtä tai kahta ruokalusikallista enempää, Burrell kirjoittaa.

– Monet kuitenkin käyttävät näitä ruoka-aineita vapaalla kädellä, joten heillä ei ole aavistustakaan, kuinka paljon he niitä kuluttavat.

Burrell suositteleekin mittaamaan ruokalusikalla, kuinka paljon rasvaa tai öljyä pannulle lisää.

Liian runsas kastikkeiden käyttö

Ruokaan lisätään usein makua tuomaan erilaisia kastikkeita, kuten majoneesia, tomaattikastiketta, öljyä tai levitteitä. Kastikkeet voivat lisätä ruokaan satoja ylimääräisiä kaloreita sekä suolaa ja sokeria.

– Tarkkaile sitä, kuinka paljon käytät erilaisia kastikkeita. Mittaa lisäämäsi määrä, ja rajoita käyttämiesi kastikkeiden määrä kahteen tuotteeseen per ruoka, jos mahdollista, Burrell kirjoittaa.

Burrellin mukaan ylimääräisiä kastikkeita kannattaa lisätä ruokaan vain yhden 20 sentin kolikon verran.

Proteiinin liiallinen syöminen

Proteiinia ei kannata hamstrata aterialla. Yllättävän pieni määrä lautasella riittää.

Burrell huomauttaa, että yleinen tapa on kokata useammalle hengelle suuri määrä proteiinia, kuten kanaa, kalaa tai lihaa, jolloin itsekin tulee syötyä proteiinia yli suositellun määrän.

– Ongelma on siinä, että kuluttamamme ylimääräinen proteiini vie tilaa vähäkalorisilta, ravintorikkailta vihanneksilta.

Hyvä nyrkkisääntö on, että proteiinia kannattaa ottaa lautaselle noin oman kämmenellisen verran.

– Yksi yksinkertaisimmista tavoista vähentää kalorien määrää on syödä vähemmän proteiinia ja enemmän vihanneksia, Burrell sanoo.

Ruoanlaitto öljyssä tai rasvassa

Monet kaatavat automaattisesti pannulle öljyä tai rasvaa ruokaa tehdessään. Burrellin mukaan helppo tapa saada aterialla vähemmän kaloreita on käyttää pannuja, jotka eivät vaadi rasvan tai öljyn käyttöä.

– Toinen erinomainen kikka on laittaa pannulle leivinpaperia esimerkiksi kalaa kokatessa. Tällöin et tarvitse yhtään lisättyä rasvaa, Burrell vinkkaa.

Ylimääräiset höysteet

Höyste, kuten fetajuusto, avokado tai juustoraaste, tuo ruokaan makua, mutta myös ylimääräisiä kaloreita.

Burrell suosittelee valitsemaan aterialle vain yhden höysteen ja mittaamaan runsasrasvaisten lisukkeiden, kuten hapankerman ja juuston, määrän.

– Valitse vähäkalorisia vaihtoehtoja, kuten raejuustoa, maustamatonta jogurttia tai yrttejä ja mausteita, nainen neuvoo.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja