Ravitsemusasiantuntija paljastaa, miten saat rasvan palamaan heti aamusta: "Yksi tehokkaimmista asioista, jonka voit tehdä"

0:51
Kaurapuuro on hyvä aamupala myös laihduttajalle, kunhan syö sen ohessa proteiinia ja esimerkiksi marjoja. Katso paahdetun kaurapuuron ohje videolta!

Aamiaista sanotaan päivän tärkeimmäksi ateriaksi, ja sitä se todella on monen terveysasiantuntijan mukaan – erityisesti jos tavoitteena on painonpudotus.

Brittiläinen ravitsemustieteilijä Susie Burell paljastaa The Sun -lehdelle parhaat vinkkinsä painonpudotuksen maksimoimiseen aamupalaa syömällä. Hänen ja monen muunkin asiaan perehtyneen ekspertin mukaan aamupalan väliinjättäminen ei missään nimessä kannata.

Hyvin rakennettu aamupala auttaa pitämään vatsan kylläisenä, tehostamaan rasvanpolttoa käynnistämällä aineenvaihdunnan ja ehkäisemään lihottavaa napostelua. Mutta mitä sitten kannattaa syödä, jos haluaa saada rasvan palamaan?

1. Aloita aamu hyvälaatuisilla hiilihydraateilla

Vaikka monet vannovatkin nykyään vähähiilihydraattisen ruokavalion nimeen, eivät kaikki hiilihydraatit ole automaattisesti pahasta. Susie Burellin mukaan ne ovat tärkeä osa hyvää aamupalaa.

Ruoan glykeeminen indeksi kertoo, kuinka nopeasti ja tehokkaasti se vaikuttaa verensokeritasoihin. Korkean glykeemisen indeksin ruoat kulkevat ruoansulatuksesta läpi nopeasti eivätkä täytä vatsaa samalla tavalla kuin matalan glykeemisen indeksin ruoat. Jos haluat välttyä ylensyönniltä, suosi alhaisen glykeemisen indeksin ruokia ja vältä prosessoituja hiilihydraatteja.

– Täysjyvän ja alhaisen glykeemisen indeksin hiilihydraattien lisääminen aamupalaan täyttää yön paaston jälkeen ja varmistaa, että aivot ja lihakset saavat energiaa toimiakseen päivän aikana hyvin.

Vaihda siis sokeriset murot ja vaalea leipä esimerkiksi puuroon tai täysjyväleipään.

2. Proteiini pitää kylläisenä

Hiilihydraattien lisäksi vatsan täyttämiseen tarvitaan proteiinia.

– Yksi tehokkaimmista asioista, jonka voit tehdä, jotta aamupalasi pitää sinut kylläisenä tuntien ajan, on syödä ainakin 20 gramman edestä proteiinia aamupalalla, Burell sanoo.

Syö esimerkiksi muutama kananmuna, proteiinirahkaa tai -jogurttia tai muuta proteiinipitoista.

3.  Kasviksia, kasviksia!

Harva meistä syö Burellin mukaan suositellun määrän kasviksia päivässä, joten niiden syöminen kannattaa oikeasti aloittaa kunnolla jo aamulla. Lisää rahkan joukkoon marjoja, raasta munakkaaseen kasviksia tai pyöräytä terveellinen vihersmoothie, niin saat kuituja ja vitamiineja. Älä kuitenkaan sorru juomaan esimerkiksi sokeripitoisia hedelmämehuja.

4.  Älä unohda hyviä rasvoja

Rasvaa ei kannata unohtaa ruokavaliosta, vaikka yrittääkin pudottaa painoa. Esimerkiksi oliiviöljy, pähkinät ja siemenet sisältävät tärkeitä ravintoaineita. Hyvät rasvat auttavat myös pitämään vatsan kylläisenä pidempään. Surauta avokadoa smoothien sekaan tai ripottele marjaisan aamupalarahkan päälle pähkinöitä.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja