Aamiaista sanotaan päivän tärkeimmäksi ateriaksi, ja sitä se todella on monen terveysasiantuntijan mukaan – erityisesti jos tavoitteena on painonpudotus.
Brittiläinen ravitsemustieteilijä Susie Burell paljastaa The Sun -lehdelle parhaat vinkkinsä painonpudotuksen maksimoimiseen aamupalaa syömällä. Hänen ja monen muunkin asiaan perehtyneen ekspertin mukaan aamupalan väliinjättäminen ei missään nimessä kannata.
Hyvin rakennettu aamupala auttaa pitämään vatsan kylläisenä, tehostamaan rasvanpolttoa käynnistämällä aineenvaihdunnan ja ehkäisemään lihottavaa napostelua. Mutta mitä sitten kannattaa syödä, jos haluaa saada rasvan palamaan?
1. Aloita aamu hyvälaatuisilla hiilihydraateilla
Vaikka monet vannovatkin nykyään vähähiilihydraattisen ruokavalion nimeen, eivät kaikki hiilihydraatit ole automaattisesti pahasta. Susie Burellin mukaan ne ovat tärkeä osa hyvää aamupalaa.
Ruoan glykeeminen indeksi kertoo, kuinka nopeasti ja tehokkaasti se vaikuttaa verensokeritasoihin. Korkean glykeemisen indeksin ruoat kulkevat ruoansulatuksesta läpi nopeasti eivätkä täytä vatsaa samalla tavalla kuin matalan glykeemisen indeksin ruoat. Jos haluat välttyä ylensyönniltä, suosi alhaisen glykeemisen indeksin ruokia ja vältä prosessoituja hiilihydraatteja.