Mainos

Sopimus häämöttää Saksan hallitusneuvotteluissa

SPD ja CDU ovat päässeet Saksan hallitusneuvotteluissa yksimielisyyteen muun muassa eläkeiän nostamisesta sekä suhtautumisesta Turkin EU-jäsenyyteen.

Saksan hallitusneuvotteluissa on osapuolten mukaan edistytty selvästi. Sosiaalidemokraattisen puolueen (SPD) pääneuvottelija Peer Steinbrück sanoi myöhään eilisiltana nyt olevan hyvät mahdollisuudet, että sopimus hallitusyhteistyöstä syntyy tämän viikon kuluessa.

Hallitusneuvotteluissa on tavoitteena kristillisdemokraattien (CDU) ja sosiaalidemokraattien yhteishallitus, ns. suuri koalitio. Uudeksi liittokansleriksi on tulossa CDU:n Angela Merkel.

Keskusteluissa on nyt päästy sopuun mm. suhtautumisesta Turkin EU-jäsenyyteen, eläkeiän nostamisesta sekä puolustus- ja maatalouspolitiikasta.

SPD on tukenut Turkin liittymistä EU:hun, kun taas CDU on ehdottanut Turkille "erityiskumppanuutta". Nyt hyväksytyn muotoilun mukaan jäsenyysneuvotteluprosessin "tulos ei ole etukäteen lukkoonlyöty".

Neuvottelutulos on tulossa kummankin puolueen puoluekokouksen päätettäväksi ensi viikolla. Jos sopuun päästään, Merkelistä voi tulla Saksan ensimmäinen naisliittokansleri 22. tätä kuuta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.