Sonyn jättitelkku ja PS4:n Driveclub-rallipeli: Suut hymyssä pojasta pappaan

Kun MTV Uutisten IT-toimittajan vaimo näki testiin saapuneen Sonyn 65-tuumaisen 4K-television olohuoneessaan ensimmäistä kertaa, meinasi tämän kaakaokuppi pudota lattialle.

Vaimon ensireaktio oli, että kyseessä on järkälemäinen televisio, joka ei mahdu kunnolla edes suurelle TV-pöydälle.

Ja mitäpä sitä kieltämään: Nimittäin Sony KD-65X9005B on todellakin jopa agressiivisen monumentaalinen laite. Se on 171,5 senttiä leveä, laitteella on paksuuttakin parhaimmillaan lähes kymmenen senttiä ja koko komeus painaa 46,6 kiloa.

Mutta se ei tässä tapauksessa ole ollenkaan huono juttu. 

Televisio suureen makuun

65X9005B on näyttävän näköinen televisio, jota ei ole pieneen olohuoneeseen tarkoitettukaan. Eikä se ole myöskään tarkoitettu henkilölle, joka etsii mahdollisimman siroa ja huomaamatonta televisiota.

Kyseessä on laite, joka designinsa puolesta nivoutuu olennaiseksi osaksi suurenkin huoneen sisustusta. 

Television materiaalivalinnat ovat laadukkaita ja koko laitteesta huokuu sellainen jämäkkyys, jota paperinohuet näytöt eivät tarjoa. Reunojen kromatut metallikaistaleet lisäävät pisteen i:n päälle jämäkälle vaikutelmalle.

Television reunoille kiinteästi asennetut Magnetic Fluid -kaiuttimet lisäävät huomattavasti television leveyttä ja antavat sille osaltaan mainittua agressiivista näköä. Kaiuttimia ei ole kuitenkaan suojattu mitenkään, joten ne ovat alttiina kolhuille.

Itse kaiuttimien äänentoisto on ehdottomasti parasta, mitä taulutelevisioiden kiinteistä kaiuttimista on saatavilla. Ilman subwooferiakin Sonyn omat kaiuttimet pystyvät tuottamaan yllättävän matalia bassoja ja kaiken kaikkiaan kiitettävän dynaamisen äänentoiston.

Kyseessä on testeissämme käyneistä taulutelevioista ensimmäinen, joka ei välttämättä kaipaa kaverikseen ulkopuolista äänentoistojärjestelmää äänimaailmasta nauttimiseksi.

Mainio kuvanlaatu

Eikä Sonyn kuvanlaatukaan aiheuta pettymystä, sillä television tuottama kuva on kirkas, terävä ja kiteytetysti sanoen hyvin luonnollinen käytännössä kaikilla kuvatarkkuuksilla.

Luonnollisesti näyttö pääsee esiintymään täysin edukseen 4K UltrtaHD -sisältöjen toistossa, joiden tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä. Mutta myös antenniverkon SD-kuvanlaatu on käytännössä niin hyvän näköistä kuin vain kyseisellä heikohkolla tarkkuudella on mahdollista toteuttaa.

Erityisesti ilahduimme siitä seikasta, että 65X9005B-mallissa ei ole havaittavissa käytännössä lainkaan LCD-näyttöjä usein riivaavia valovuotoja. Mustan tasot ovat kokonaisuudessaan erinomaiset tämän kokoluokan LCD-näytölle.

Sonyn älytelevisio-ominaisuudet eivät yllä käyttömukavuudeltaan aivan korealaisen kilpakumppanin Samsungin käyttöliittymän tasolle. Tästä huolimatta Sonynkin valikoita käyttää helposti kaukosäätimellä.


Rallipeli pleikkariin ja kaasu pohjaan!

Kun kerran olohuoneessa seisoo uutuuttaan kiiltelevä jättitelevisio, olisi suorastaan rikollista olla testaamatta laitetta pelikäytössä.

MTV Uutiset sai testikäyttöön PS4-pelikonsolille juuri ilmestyneen Driveclub-rallipelin, joka tarjoaa suurella näytöllä suun hymyyn vetävät grafiikat ja todellista vauhdin tuntua.

Peliä voi pelata yksin tai verkon kautta moninpelinä yhdessä tuttavien kansa ralliklubeja luoden.

Pelissä on käytössä luonnollisesti lukuisia toinen toistaan hienompia autoja ja yksityiskohtaisesti luodut radat ovat tosimaailmasta mallinnettuja. Ratoja on mallinnettu ympäri maailmaa ja niitä voi ajaa erilaisissa olosuhteissa, yöaikaan tai päivällä.

Suurelta näytöltä rallipelin pelaaminen on sangen hauskaa puuhaa.

Asia tuli testattua myös perhejuhlien yhteydessä, jossa pelistä innostui yhtälailla kolmen sukupolven edustajia kuudenkymmenen vuoden ikähaitarilla.

Sanomattakin selvää, että parhaiten pelissä loisti 11-vuotias koulupoika, jolle autojen ohjaus oli tuttua puuhaa heti alusta lähtien.

Mutta kun peliä pelaa lähietäisyydeltä, niin samalla tulee väistämättä mieleen, että kunpa pelejäkin olisi saatavilla jo 4K-tarkkuudella. Nelinkertainen tarkkuus toisi kieltämättä peleihin selvästi lisää sähäkkyyttä suurilla näytöillä.

Seuraavissa konsolisukupolvissa 4K-tarkkuudella pelaaminen varmasti kuuluu jo vakiovarustukseen.  

4K-televisioiden hinta laskee jatkuvasti

Sony KD-65X9005B osoittautui laadukkaaksi televisioksi, mutta se on 65-tuumaiseksikin laitteeksi isokokoinen. Tämä johtuu suurelta osin reunoihin integroiduista kaiuttimista. Suuri koko saattaa aiheuttaa puolestaan ongelmia laitteen sijoittelussa.

Positiivista on 4K-televisioiden hintakehitys. Vielä hiljattain tämäntasoinen 4K-televisio olisi maksanut reippaasti yli 6000 euroa, nyt sen saa omaksi noin 3500 eurolla.  

Lue myös:

    Uusimmat