Mainos

Soneran johtamistavassa muutoksia

Teleyhtiö Soneran hallintomalli on muuttumassa. Soneran johdosta on tulossa kaksitahoinen eli korkein valta yhtiössä jakautuisi päätoimiselle hallituksen puheenjohtajalle ja toimitusjohtajalle.

Soneran konttori

Yhtiön päätoimiseksi puheenjohtajaksi on Helsingin Sanomien mukaan tulossa Soneran hallituksen puheenjohtaja Markku Talonen, joka samalla jättäisi paikkansa Orionin toimitusjohtajana. Soneran uudeksi toimitusjohtajaksi on nousemassa yhtiön matkaviestintä- ja mediadivisioonan johtaja Kaj-Erik Relander, kun nykyinen toimitusjohtaja Aulis Salin on jäämässä eläkkeelle.

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen puolestaan sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että hallintoneuvoston rooli otetaan pohdintaan, kun valtion omistus Sonerassa laskee alle 50 prosenttiin.

Suurissa valtionyhtiöissä on perinteisesti ollut hallintoneuvosto valvomassa valtion intressejä usein yhtiön omista johtajista koostuvan hallituksen päällä.

Valtio omistaa Sonerasta tällä hetkellä 54,6 prosenttia, mutta eduskunnalla on valtuutus pudottaa osuus 34 prosenttiin saakka.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.