Somevaikuttaja Cheyenne Järvinen kehopositiivisuutta hehkuvassa kuvassa – paljastaa tunteneensa epävarmuutta "vatsamakkaroistaan"

Moni hakee somesta inspiraatiota –"inspokuvien"vaikutus usein aivan päinvastainen 2:38
Moni hakee sosiaalisesta mediasta inspiraatiota, –"inspiskuvien" vaikutus usein aivan päinvastainen.

Cheyenne Järvinen kirjoittaa Instagramissa, että on oppinut jo hyväksymään itsensä epävarmuuksista huolimatta. 

Somevaikuttajana tunnettu Cheyenne Järvinen julkaisi Instagram-tilillään rehellisen kirjoituksen epävarmuudesta, jonka kanssa on joutunut aika ajoin kamppailemaan. 

Järvinen kirjoittaa, että on joutunut kokemaan paljon epävarmuutta kuntosaliharrastuksensa parissa. Kaikki se epävarmuus on kummunnut kuitenkin hänestä itsestään. 

–  ”Apua, en kehtaa mennä salille, ku mitä jos joku näkee mun vatsamakkarat, tai miten huonossa kunnossa oon tai etten vaan osaa?" Kuulostaako tutulta? Usko tai älä, mä oon kamppailu näiden samojen asioiden kanssa myös ja koen edelleen erilaisia haasteita treenaamisen suhteen! Hän aloittaa kirjoituksensa. 

Järvinen kertoo aloittaneensa treenaamaan valmentajan kanssa vuosi sitten, ennen sitä se oli on-offia. 

– Joka kerta ennen paluuta salille kävin isoja kamppailuja mun pään sisällä: mua saattoi hävettää se, että teen pienillä painoilla ja koin epäonnistumista siitä, että en jaksanu kuten ennen. Aina kun pääsin treenissä mun rajoille, etten vaan jaksanu vaikkapa nostaa enempää, ruoskin itteäni miten heikko ja huono oon. Olin tosi epävarma siitä teenkö asioita oikein ja pelkäsin tuijottaako joku, että mitä tuokin luulee tekevänsä.

Hän kertoo, että myös vatsa tuottaa hänelle tällaisia ajatuksia. 

– Myös vatsamakkarat on ollu mulle sellanen, et edelleen mulla tulee sellasia sos hetkiä. Oon tosin oppinu suhtautumaan tällasiin ajatuksiin toisin ja työstämään ne niin, ettei ne vaikuta mun olemiseen ja tekemiseen. Ihan jokaselta meiltä löytyy vatsamakkarat muodossa, jos toisessa. Se on aivan normaalia. Kun opit hyväksymään ja olemaan sinut tän faktan kanssa niin voin luvata, että alat näkemään makkarasi jopa hellyyttävinä ja hauskoina.

Järvinen muistuttaakin, että tämän kaltaiset ajatukset ovat usein niitä omia, pään sisäisiä ääniä. 

– Ei mulle oo ainakaan koskaan kukaan tullut sanomaan mitään, että hei sulla näkyy makkara. Kuka edes keskittyy toisen makkaroihin salilla enemmän kuin omaan treenaamiseensa.  Mua on helpottanut myös ajatus, että enhän mäkään katso muiden makkaroita salilla. Se kriittisyys kun kohdistuu yleensä vain itseen.⁣

Järvisen seuraajat yhtyvät hänen sanoihinsa. 

– Kaikki rohkeesti salille just sellaisena kuin on! kommenteissa lukee. 

– Ite kamppaillu häpeän kanssa, jotenki pelänny että osaanko yhtään tai näytänkö iha tyhmältä näiden muiden salihirmujen seassa, kommenteissa lukee. 

Rehellisyyttä

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa on alettu tuomaan entistä enemmän esille epävarmuuksia ja sitä todellisuutta, eikä kaikki ole enää pelkästään kiiloteltua sekä niin sanottua täydellistä elämää. Moni somevaikuttaja jakaakin nykyään kehopositiivisuuden ilosanomaa. 

Esimerkiksi Miss Helsinki -kisan luotsaaja Rosanna Kulju on kertonut rehellisesti kauneusleikkauksistaan ja siitä, kuinka poistatti vastikään huulitäytteensä. Hän on tuonut esille myös rehellisesti painonsa sekä kertonut elämäntavoistaan

Somevaikuttajana ja Miss Suomena tunnettu Sara Sieppi puolestaan kertoi keväällä MTV Uutisile, ettei ajatellut, että hänen seuraajansa voisivat olla kiinnostuneita arkisesta elämästä. 

– Tuntuu, että tällä hetkellä ihmiset haluavatkin nähdä sosiaalisessa mediassa enemmän sitä tavallista, ei kiilloteltua arkea. Mielestäni ihmisten somejutut ovat muuttuneetkin enemmän sellaisiksi. Ajattelin aiemmin, ettei ihmisiä kiinnosta ne normaalit kotijutut, mutta nyt siitä on tullut vain positiivista palautetta, Sieppi kommentoi maaliskuussa, kun koronavirus ajoi ihmiset kotioloihin. 

Myös Miss Suomi -kisoista tuttu  Sabina Särkkä poseerasi heinäkuussa kehopositiivisuutta henkivässä kuvassa. 

Lue myös:

    Uusimmat