Rosanna Kuljulle alkoi tulvia Instagramissa viestejä erikoisen kommentin jälkeen – ottaa kantaa ikävään someilmiöön: "Miksi oi miksi"

Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju 8:32
Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju kertovat: Tällaista on nykymissin arki

Somevaikuttaja Rosanna Kulju kertoo Instagramissa ärtyneensä kehuiksi naamioituihin somekommentteihin, joissa kuitenkin samalla arvostellaan ikävään sävyyn ulkonäköä.

Miss Helsinki -kilpailun vetäjä ja somevaikuttaja Rosanna Kulju muistutteli maanantaiaamuna Instagram-tilillään seuraajiaan ikävästä someilmiöstä. Kulju ottaa pitkässä kirjoituksessaan kantaa ulkonäköön liittyvään kommentointiin, johon hän kertoo olevansa hyvin kyllästynyt.

– Haluan taas avata suuni yhdestä asiasta, johon oon niin kyllästynyt, nimittäin ulkonäköön liittyvät negatiiviset kommentit ja muka hyvällä tarkoitettu kommentit, hän aloittaa ja antaa esimerkin: 

– Sain eilen mun uikkarikuvaan kommentin "Ihanaa, kun joku uskaltaa näyttäytyä uikkareissa, vaikka ei langanlaiha olekaan. Pieni pyöreys on kauniimpaa minusta".

Kulju kehottaa tekstissään lukemaan kyseisen kommentin uudestaan ja miettimään sen sävyä.

– Kommentin oli mahdollisesti tarkoitus olla kehu, mutta miksi se piti kirjoittaa tuolla tavalla? Miksi ei vaan voinut kirjoittaa sitä kehua? Miksi piti kirjoittaa tuo ”vaikka ei langanlaiha olekaan”? Toi on sama kuin kommentti ”vitsi oot kyllä kaunis, vaikka ootkin ton kokoinen”. 

Hän hämmästelee myös sitä, miksi naiset joutuvat kohtaamaan sosiaalisessa mediassa yhä kehoonsa liittyvää arviointia jatkuvasti.

– Miksi oi miksi pitää vielä tänä päivänä arvostella naisten kehoa koko ajan? Mikä siinä on? Oli se nainen sitten minkä kokoinen tahansa niin se ansaitsee kehorauhan: pitkä, lyhyt, muodokas, langanlaiha, mitä vaan, hän muistuttaa.

Kulju kirjoittaa, että hänen itsetuntonsa on hyvä ja hänellä on hyvä olla omassa kehossaan, mutta muistuttaa, etteivät kaikki rakasta omia kurvejaan, jolloin esimerkkinä kuullun kommentin kaltaiset heitot eivät auta asiaa. 

– Olen yön aikana saanut taas älyttömän määrän viestejä, joissa kirjoitetaan, kuinka ei tykkää omasta kehosta ja kuinka nuo ”muka hyvät” kommentit tuntuu suoraan sanottuna paskalta. Muistutus tähän maanantaihin voisi olla, että muista, että ihminen muistaa aina, miltä sait sen tuntemaan. Tee joku onnelliseksi tänään, jooko? hän pyytää kirjoituksensa lopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat