Somekansa riensi Meksikossa sairastuneen suomalaisnaisen avuksi – äiti yhä hengityskoneessa

Sairauskohtauksen Meksikon-lomallaan saanut suomalaisnainen on koskettanut somekansaa. Paraikaa Meksikossa sairastava nainen on saanut runsaasti rahallista apua sosiaalisen median kautta massiivisiksi nousseihin sairaalakuluihin. 

MTV kertoi huhtikuun alussa suomalaisnaisesta, joka sai lomallaan Meksikon Playa del Carmenissa sydänkohtauksen. 59-vuotias nainen kiidätettiin sairaalaan, jossa kysyttiin vakuutuksesta. Kun kävi ilmi, että matkavakuutus on kunnossa, nainen siirrettiin yksityiseen sairaalaan Hospiten International Cancuniin.

Myöhemmin selvisi, että vakuutus ei korvaakaan sydänkohtauksen saaneen naisen yksityisiä, 80 000 dollarin sairaalakuluja, sillä nainen oli sairastanut keuhkoahtaumatautia jo ennen lähtöään matkalle. 

Naisen tytär Tiina-Maria Aalto kirjoitti epätoivoisesta tilanteesta Facebook-sivulleen ja pyysi apua. Nyt Aalto kertoo MTV:lle puhelimitse, että sosiaalinen media räjähti avunpyynnön jälkeen. Somesta kummunnut apu on ollut Aallon mukaan korvaamatonta. 

– En olisi ikinä voinut uskoa, että olen se henkilö joka kirjoittaa hätähuudon Facebookiin. Lainat mitä ollaan saatu, on 10 -200 euron väliltä. Mieletön ihmismassa joka on lähtenyt tukemaan äitiä, Aalto kuvailee.

Hän sanoo, että ambulanssilentokustannuksista puuttuu kuitenkin vielä noin 55 000 euroa.

– Yritämme parhaillaan kartoittaa järjestöjä ja organisaatiota jotka lähtisi rahoittamaan tämän loppusumman. Vaikka äidin kunto on heikentynyt, lentolupa pitäisi järjestyä. Kotona stressittömässä ympäristössä pitäisi olla paremmat mahdollisuudet selvitä, Aalto jatkaa.

Kritiikkiä vakuutusyhtiölle

Aalto sanoo, ettei neuvotteluyhteyttä matkatoimistoon tai vakuutusyhtiöön ole juurikaan ollut, vaan perhe on ollut täysin asiakaspalvelun pompoteltavana.

Naisen vakuutusyhtiö Allianz oli suostunut korvaamaan hoitokulut vasta alustavasti eikä lopullista päätöstä ollut tullut. Kun lopullinen päätös saatiin, se oli kielteinen, koska nainen sairasti keuhkoahtaumaa. Alun perin nainen ohjattiin hintavaan sairaalaan juuri vakuutuksen voimassaolon vuoksi.

– Meidät ohjattiin alueen kalleimpaan sairaalaan, jälkikäteen kerrotut hoitokustannukset olivat 12 000 dollaria per päivä. Lisäselvityksissä kesti viikon, ja sinä aikana kertynyt 80 000 dollarin maksu annettiin yksin meille. Samalla sairaala painosti meitä luovuttamaan passit heille, kun järjestimme siirtoa julkiselle puolelle – joka oli täysin vieras ympäristö. En ikinä unohda sitä toivottomuuden ja yksinäisyyden tunnetta, Aalto sanoo.

– Olemme toistuvasti kyseenlalaistaneet kohteluita ja päätöksiä. Vakuutusyhtiössä olemme aina pysähtyneet asiakaspalvelumuuriin. Finnmatkat on kuitenkin ollut mielettömän hyvä tuki paikan päällä, oppaat ovat auttaneet meitä vieraskielisissä teksteissä, Aalto kuvailee.

Olosuhteisiin nähden äidin vointi on kohtuullinen. Silti tuleva operaatio pelottaa.

– Äiti on edelleen hengityskoneessa, eikä vieroittaminen ole onnistunut niin hyvin kuin olisi luullut. Äidille tehdään trakeostomia, ja saimme lääkäriltä varoituksen, että yleiskunto on mennyt niin huonoksi, ettei äiti välttämättä selviä operaatiosta, Aalto kuvailee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja