Mainos

Somaliassa siepatut suomalaiset turvassa

Somaliassa siepatut kaksi suomalaista pääsivät tänä iltana vapaiksi ja YK:n huostaan. Suomalaiset olivat hyvässä kunnossa, eikä heitä ollut vahingoitettu fyysisesti.

Asian varmisti jutun tutkinnasta vastaava rikoskomisario Thomas Elfgren krp:stä illalla. Elfgren oli varmistanut tiedon YK:n edustajilta. Hän oli myös heti keskustellut puhelimessa toisen vapautetun kanssa.

Purjehdusmatkalla ollut suomalainen aviopari siepattiin torstai-iltana, jolloin heidän aluksensa oli lähellä Somalian koillisrannikkoa. Tieto sieppauksesta saatiin alueelta lyhytaaltoradiolähetyksen kautta. Uutistoimisto Reuter kertoi aseistautuneiden sieppaajien kuuluneen Somalian pelastuksen demokraattiseen rintamaan. Ryhmä oli ilmoittautunut vastuulliseksi sieppaukseen. Se oli kuitenkin torjunut kaikki välitysyritykset, eikä ollut esittänyt lunnasvaatimusta.

Elfgren oli ehtinyt aiemmin tänään olla yhteydessä mm. Suomessa asuviin somalialaisiin, jotka olivat luvanneet tarvittaessa auttaa krp:n tutkijoita. Somaliassa ei ole ollut keskushallitusta sen jälkeen, kun diktaattori Mohamed Siad Barre kaatui v. 1991. Maa on jakautunut alueisiin, joita johtavat klaanien vanhimmat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.