Mainos

Soini sanoo jatkavansa ulkoministerinä – tänään normaalisti Kultaranta-keskusteluihin

Timo Soini (ps.) sanoo jatkavansa ulkoministerinä normaalisti ja suuntaavansa tänään Kultaranta-keskusteluihin.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi eilen pitävänsä luontevana, että ulkoministeri Soini luopuisi ministerinsalkustaan. Halla-ahon mukaan puoluekokouksen valitseman linjan pitää näkyä puolueen ministeriryhmässä.

Soini puhui aamupäivällä puoluekokouksen ministeriryhmän kyselytunnilla. Soinilta ja muilta ministereiltä ei juuri kysytty puolueen tai sen hallitustaipaleen jatkosta, vaan jäsenten kysymykset koskivat esimerkiksi ulkopolitiikkaa, EU:n kustannuksia ja tuulivoiman mahdollisesti aiheuttamia terveyshaittoja.

Perussuomalaisten on määrä tänään päättää presidenttiehdokkaan asettamisesta. Puolueen sisällä osa kannattaa oman ehdokkaan asettamista, mutta osan mielestä presidentti Sauli Niinistöä vastaan ei kannata lähteä kilpailemaan. Jos presidenttiehdokasta ei valita tänään, valinta siirtyy puoluevaltuustolle.

Halla-aho sanoi lauantaina, että ei pysty ottamaan jyrkkää kantaa presidenttikysymykseen. Hänen mukaansa puolue voi asettua tukemaan myös Niinistön uudelleenvalintaa. Halla-aho sanoi, että ei aio itse olla ehdolla. Puheenjohtajavaalin lauantaina hävinnyt Sampo Terho ei halunnut sunnuntaina kertoa, onko hän käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja