Soini presidentin puheesta: Huoli on perusteltu

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mielestä presidentti Sauli Niinistön puhe valtiopäivien avajaisissa heijasti presidentin huolta kansainvälisestä tilanteesta.

– Puhe pitää ottaa ja katsoa kokonaisuutena. Siitä näkyy tasavallan presidentin suuri huoli tilanteesta. Mitä tulee kansainväliseen sopimuspuoleen, niin uskon kyllä vakaasti, että Niinistö juristina kunnioittaa ehdottomasti kansainvälisiä sopimuksia.

– Tämä koko lausunto on varmaan ymmärrettävissä niin, että hänellä on suuri huoli Dublinista, on suuri huoli toimivatko nämä sopimukset ja järjestelmät. Huoli on perusteltua, koska on maita, jotka eivät ole näitä velvoitteita pystyneet noudattamaan, Soini sanoi Washingtonissa myöhään illallalla Suomen aikaa.

Soinin mukaan pakolaisongelmaan tarvitaan laajaa EU:n yhteistyötä.

– Tarvitaan kokonaisvaltainen ratkaisu. Meidän on saatava ulkorajat pitämään. Jos emme saa, niin silloin Schengen ja nämä muut sopimukset ovat vaarassa muuttua kuolleeksi kirjaimeksi.

Ei niitä irtisanota, sitä en usko, vaan sitten yksittäiset maat tekevät omia kansallisia ratkaisujaan, ja se tietysti kertoo siitä, että tämä lainsäädäntö ei toimi.


Lue myös:

    Uusimmat