Mainos

Mykkänen: Erdoganin uhkaus avata maan rajat Eurooppaan pyrkiville pakolaisille on peliä

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin uhkaus avata maan rajat Eurooppaan pyrkiville pakolaisille on EU:hun liittyvää peliä, vaikka tilanne onkin vakava, arvioi ulkomaankauppa ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.). Syksyn aikana on hänen mukaansa nähty rajujakin "heittoja". 

– Toistaiseksi Turkki on katsonut, että heidän etu on se, että tilanne pysyy auki, ulkoministeri Timo Soinia (ps.) sijaistava Kai Mykkänen sanoo. 

Mykkäsen mukaan Turkki on viime aikoina tiivistänyt omaa etelärajaansa, eikä tilanne ole Turkin kannalta kovin räjähdysaltis. 

– Tämä kertoo myös siitä, että tilanteeseen pitää löytää jokin kestävä ratkaisu. Ei voida pysyvästi lähteä siitä, että toimitaan tulpan kautta. 

Europarlamentin päätös jäädyttää Turkin kanssa käytävät jäsenyysneuvottelut kertoo Mykkäsen mukaan siitä, että Turkin ihmisoikeustilanne on kehittynyt huolestuttavasti kesäisen vallankaappausyrityksen jälkeen. 

– On ymmärrettävää, että parlamentti kiinnitti tähän niin voimakkaastikin huomiota. Jäsenmaiden tasolla on lähdetty siitä, että kuolemanrangaistus on se kova raja, eli jos siihen mennään, sitten ei voida neuvotteluja jatkaa. 

Turkin kanssa tulee Mykkäsen mukaan voida tehdä yhteistyötä pakolaisasioissa jatkossakin ja samalla painostaa maata siihen, että oikeusvaltio säilyy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.