Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei ryhdy toimenpiteisiin kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomion johdosta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei ryhdy toimenpiteisiin kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomion takia.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps.) totesi MTV Uutisille, että ryhmä ei aio käsitellä tuomiota millään lailla.

– Olisi eri asia, jos kyseessä olisi todellinen uhkaus, mutta nyt puhutaan abstraktista kirjoituksesta, sanoo Tavio.

Perussuomalaiset haluaa muutenkin muuttaa lakia niin, ettei tuomioita tulisi tämän kaltaisista kirjoituksista. Tavio ei tuomitse oikeuslaitosta tai syyttäjiä, vaan pikemminkin lainsäätäjät.

– Olisi korkea aika lopettaa nämä naurettavat oikeudenkäynnit.

Sakkoa ja kirjoituksille poistomääräys

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään perussuomalaisten kansanedustajan Sebastian Tynkkysen sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeus määräsi Tynkkyselle 70 päiväsakkoa, mistä kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 4 410 euroa. Lisäksi käräjäoikeus määräsi Tynkkysen poistamaan kyseiset Facebook-kirjoitukset yleisön saatavilta.

Tuomio koskee Tynkkysen kuntavaalikampanjan 2017 aikaan Facebookissa julkaisemia tekstejä, jotka käsittelivät maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden väitettyä käytöstä.

– Tynkkynen on ottanut sen roolin, että hän haluaa koetella sananvapauden rajoja, toteaa Tavio.

Aiempiakin tuomioita

Oikeuden mukaan Tynkkysen kirjoituksissa julkaisemat väitteet ja mielipiteet olivat turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia solvaavia ja panettelevia. Tuomion mukaan Tynkkysen on täytynyt ymmärtää tekstien panetteleva ja solvaava luonne.

Käräjäoikeuden mukaan Tynkkysen esille nostama tarkoitus vastustaa ja vaikuttaa vallitsevaan maahanmuuttopolitiikkaan olisi ollut mahdollista tehdä ilman kuvattujen ryhmien panettelua ja solvaamista.

Tynkkynen on perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja. Hänet on aiemmin tuomittu kahdesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat