Mainos

Soini kohu-Viinasen tapauksesta: "Missään lähetystössä ei voi olla sellaista tilannetta"

2:03

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi Suomen Tukholman-suurlähettilään tapausta MTV Uutisille. Aiemmin tänään ilmoitettiin, että Jarmo Viinanen kutsutaan pikaisesti pois Tukholmasta toisiin tehtäviin ministeriöön.

Ulkoministeriö teki sisäisen tarkastuksen, jossa tutkittiin muun muassa Viinasen johtamista ja Tukholman-suurlähetystön työhyvinvointia. Tarkastus tehtiin, koska Viinasta oli syytetty sopimattomasta käytöksestä.

Julkisuudessa on esitetty väitteitä häirintätapauksista.

Soini sanoo MTV Uutisille perehtyneensä tarkastusaineistoon ja tehneensä päätöksen aineiston perusteella.

– Tarkastus on tehty huolella ja Viinanen on antanut oman vastineensa. Olen tehnyt kaikesta kokonaisarvion ja todennut, että suurlähetystön toimintaedellytykset ovat heikentyneet siinä määrin, että ratkaisu on perusteltavissa.

– Suomea pitää aina edustaa sellaisissa tilaneissa, että Suomen etu ja kaikinpuolinen asia tulee ajetuksi. Sellaista ei voi riskeerata, eikä vaarantaa.

Soinin mukaan toimintaedellytysten heikentymiseen ei liity erottamisperusteita.

– Ei tässä ole kysymys muusta kuin siitä, että kokonasarvion perusteella on katsottu, että toimintaedellytykset ovat heikentyneet ja Suomella ei sellaista tilannetta missään lähetystössä voi olla.

– Esitys on tehty sen takia, jotta päästään mahdollisimman nopeasti normaaliin päiväjärestykseen ja keskittymään Suomen ja suomalaisten hyväksi tehtävään työhön Ruotsissa.

Soini ei lähde ennakoimaan Viinasen seuraajaa tai tulevia tehtäviä. Hänen mukaansa jatkotoimista päätetään sen jälkeen, kun siirtopäätös on käynyt valtioneuvostossa ja tasavallan presidentin esittelyssä normaalin käytännön mukaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.