Mainos

Jarmo Viinaselle kirjallinen varoitus – "Ei käyttäytynyt suurlähettilään arvon mukaisesti"

Ulkoministeriö on antanut kirjallisen varoituksen  Suomen entiselle Tukholman-suurlähettiläälle Jarmo Viinaselle.

Kirjallisen varoituksen perustana on Ulkoministeriön mukaan virkamieslain pykälä, jonka mukaisesti Jarmo Viinasen käyttäytymistä on arvioitu. Lain mukaan työnantajan oli ryhdyttävä toimiin työntekijöihin kohdistuvan epäasiallisen kohtelun lopettamiseksi.

Päätöksessään ulkoministeriö katsoo, että Viinanen ei käyttäytynyt suurlähettilään arvon, ulkoasiainneuvoksen ja edustuston päällikön virka-aseman ja tehtävien edellyttämällä tavalla vaan toimi vastoin virkavelvollisuuksiaan Suomen Tukholman-suurlähetystön päällikkönä.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että päätös perustuu edustustossa työskennelleiden ihmisten kirjallisiin kertomuksiin tapahtuneesta. Lisäksi näyttönä toimii sisäisen tarkastuksen muistio, joka perustuu kirjalliseen aineistoon ja edustuston henkilöstön kuulemiseen. Keväällä tehdyn tarkastuksen aiheena olivat työhyvinvointi ja johtaminen suurlähetystössä.

Viinanen on Ulkoministeriön mukaan antanut kirjallisen vastineensa sisäisen tarkastuksen muistiosta. Häntä on kuultu myös suullisesti.

Viinanen on kiistänyt toimineensa virkavelvollisuuksiensa vastaisesti. Hänellä on oikeus valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen. 

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) esitti elokuussa suurlähettiläs Viinasen siirtämistä Tukholmasta Helsinkiin:

2:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.