Mainos

Soini: Kikyn kattavuus yli 90 prosenttia

2:19

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan kilpailukykysopimuksen kattavuus riittää 515 miljoonan euron verohelpotuksiin.  

Soini kehuu lopputulosta hyväksi ja sanoo, että prosessi oli perussuomalaisille kivulias. 

Soini puhuu perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa. Kaksipäiväinen kokous alkoi tänään Porissa.

"Käytimme kaikki tunnit ja minuutit"

ICT-alan mukanaolo kilpailukykysopimuksessa varmistui tänään, kun sunnuntaina saavutettu neuvottelutulos hyväksyttiin osapuolina olevien liittojen hallinnoissa. 

Sopimus kiky-sopimuksen soveltamisesta solmittiin Ammattiliitto Pron, Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan välille. ICT-alaan sisältyvät muun muassa tieto-, tietoliikenne ja informaatiotekniikka-alat.

Pron merkittävistä sopimusaloista kilpailukykysopimuksen ulkopuolella ovat rakennusala ja rahapeliala.

Nyt tehdyn sopimuksen myötä kikyn kannattavuus nousi yli 90 prosentin. Liiton puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan prosessin loppuun vieminen oli haastavaa lähinnä ict-alan sopimuksen vuoksi.

– Voi sanoa, että me käytimme kaikki ne tunnit ja minuutit, jotka meillä oli käytettävissä. Lopputulos on kuitenkin molempien osapuolten kannalta hyvä. Tärkeintä on, että pitkäaikaiset kiistakysymykset vuokratyövoiman käytöstä ja oikeuksista saatiin sellaiseen pisteeseen, että niitä voidaan viedä yhdessä eteenpäin, Malinen sanoo MTV Uutisille.

Hallituksen tavoite on saavutettu

Paltasta kerrotaan, että Pron ja YTN:n ICT-alan työehtosopimusten piirissä on yhteensä noin 12 000 toimihenkilöä.

Ammattiliitto Pron hallitus hyväksyi maanantaina osaltaan myös rahoitusalan neuvottelutuloksen, joka syntyi viime viikolla. Sopimuksen piirissä on 25 000 työntekijää.

Malisen mukaan neuvottelut Paltan kanssa sujuivat hyvin.

– Erittäin asiallisesti sujui, pieniä neuvotteluprosessihaasteita oli matkan varrella, mutta ne kyettiin hoitamaan yhdessä rakentavalla tavalla. Pidän tätä tärkeänä jatkon kannalta, koska uskon, että tällainen hyvä yhteistyö kantaa myös tuleville liittokierroksille, Malinen kertoo.

Malisen mielestä hallituksen seuraavan siiron pitäisi olla selvä.

– Hallituksen asettama 90 prosentin kattavuus on nyt saavutettu. Kerta he itse asettivat tällaisen tavoitteen, oletan että heillä on nyt yksi päätös tehtävänä eli veronkevennykset myönnetään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.