Mainos

Valtakunnansovittelija kikystä: Tärkeää, että sopimus saadaan tehtyä

Valtakunnansovittelija Minna Helle pitää tärkeänä, että kilpailukykysopimus saadaan tehtyä. Metalliliitto ja Teknologiateollisuus jatkavat neuvotteluita aamupäivällä.

Helteen mukaan nykyisessä kolmikantaisessa sopimusjärjestelmässä on paljon hyvää, mutta sen on kyettävä tekemään myös tulosta. 

– Sopimiseen perustuva järjestelmä on hyvä systeemi, koska silloin pystytään tekemään - jos halutaan - nopeasti hyviä ratkaisuja. Mutta kieltämättä muutosvauhti ja ketteryys ei ole olleet sen vahvempia puolia, Helle sanoi Huomenta Suomessa perjantaina.

- Mutta sopiminen on ilman muuta vahvuus, hän lisäsi.

Hänen mukaansa puhumisen lisäksi tarvitaan kuitenkin myös tekoja.

– Ja tarvitaan sitä, että järjestelmä, sen toimintatavat ja sopimusten sisällöt uudistuvat. Ja kilpailukykysopimus on ilman muuta näytön paikka, hän kuvaili.

Neuvottelut jatkuvat tänään 

Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut kilpailukykysopimuksen soveltamisesta jatkuvat aamupäivällä. Osapuolet kokoontuvat Etelärannassa kello 10.30.  

Eilisillan neuvottelut päätettiin yöllä puoli kahden aikaan.

Metalliliiton tiedotuspäällikön Pauli Takalan mukaan neuvotteluissa on tapahtunut pientä lähentymistä. Eniten hiertää edelleen kysymys työajan pidennyksestä.

– Henki oli kovasti yrittävä, Takala kuvailee illan tunnelmaa.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen jatkavat neuvotteluja tänään kasvotusten.

Eilen Metallin neuvottelijoita ei näkynyt Etelärannassa. Osapuolet olivat kuitenkin neuvottelukontaktissa pitkin iltaa ja yötä. Takalan mukaan yhteyttä pidettiin puhelimitse ja sähköpostilla.

Metalliliiton mukanaolo on välttämätöntä, jotta koko kilpailukykysopimus saataisiin aikaan.

Useiden järjestöjen hallinnot kokoontuvat tänään käsittelemään kiky-sopimuksen tilannetta. Metalliliiton hallitus kokoontuu klo 12 ja Palvelualojen ammattiliiton klo 13.  

SAK:n hallituksen on määrä olla koolla jo kello 9.30. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.