Sohvaperunadieetti: Estääkö laiskuus sortumasta herkkuihin?

Newyorkilaisen yliopiston tutkijat väittävät, että mielitekoihin tarttumista voi estää hyvinkin helpolla tavalla.

Olet ehkä kuullut, että kun joku on poissa silmistä, se on poissa mielestä? Tuore tutkimus paljastaakin, että jos laitat herkut pois katseesi ulottuvilta, ne pysyvät pois suustasikin.

Newyorkilaisen St. Bonaventuren yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, mitä kauempana ruoka on, sitä epätodennäköisemmin haluat sitä syödä – vaikka kyseinen ruoka olisi herkkuasi!

Appetite-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa 56 osallistujaa jaettiin kahteen ryhmään. Toisen ryhmän jäsenten käden ulottuville sijoitettiin omenanviipaleita, mutta voinmakuiset popcornit sijoitettiin kahden metrin päähän. Niinpä näiden ihmisten piti nousta ja kävellä popcorn-kulhojen luo.

Toiselle ryhmälle tehtiin päinvastoin. Popcorn-kulhot laitettiin käden ulottuville ja omenat kauemmas.

Vaikka osallistujien mielestä popcorn oli omenaa herkullisempaa, päätyivät he silti suurimmaksi osaksi syömään sitä ruokaa, mikä oli lähempänä. Niinpä siinä ryhmässä, jossa popcornit olivat kauempana, osallistujat tulivat syöneeksi vähemmän kilokaloreita.

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että ihmiset ovat laiskoja. Vaikka pidämmekin roskaruoasta, tutkijoiden mielestä syömme sitä epätodennäköisemmin, jos se vaatii pientä vaivannäköä. Pidä siis huoli siitä, että televisiota katsellessasi olosi on mahdollisimman mukava ja herkut ovat keittiössä turvassa. Kun mieliteot vaivaavat, asentosi on liian mukava, jotta jaksaisit nousta ja tehdä iskun herkkukaapille.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat