Snookersensaatio! 60-vuotias lajilegenda nousi taistelemaan valtavista palkintorahoista – "Voin voittaa koko turnauksen"

Snookerlegenda Jimmy White, 60, selvitti yllättäen arvostetun UK Championship -turnauksen karsinnat. Voitettuaan viimeisen karsintaottelunsa keskiviikkona, White nähdään 32 pelaajan pääsarjassa 12 vuoden tauon jälkeen. 

White murskasi ratkaisevassa ottelussa Dominic Dalen erälukemin 6-1. Kolmannella kierroksella hän kaatoi maailmanlistalla sijalla 25 olevan Stephen Maguiren, joten veteraanin karsintasuoritus oli komea. 

– En ole täällä ainoastaan kasaamassa komeita tilastolukemia. Jos saan parhaani irti, voin voittaa koko turnauksen, snookerfanien suuressa suosiossa oleva White kommentoi BBC:n mukaan.  

White on vanhin UK Championshipin karsinnan läpäissyt pelaaja sitten vuoden 1993, kun Eddie Charlton onnistui tempussa 63-vuotiaana. White pelasi yhdeksi kolmesta suurturnauksesta arvotetussa UK Championshipissä ensimmäisen kerran 41 vuotta sitten ja voitti kisan vuonna 1992. 

– Olen lyönyt palloa hyvin jo pidemmän aikaa, urallaan kuusi MM-finaalia hävinnyt White toteaa. 

– Jos tässä lajissa on intohimoa harjoitteluun, pelin voi pitää melko hyvässä iskussa (myös vanhemmalla iällä), maailmanlistalla 89. sijalla oleva White summaa.

UK Championship -turnaus käynnistyy Barbican Centressä Englannin Yorkissa tulevana lauantaina. Avauskierroksen pelipareja ei ole vielä arvottu, mutta White saa vastaansa pelaajan maailmanlistan 16 parhaan joukosta. 

Turnauksessa on jaossa palkintorahaa kaikkiaan lähes 1,4 miljoonaa euroa. Voittajalle on luvassa noin 285 000 euron potti. Mestaruutta puolustaa kiinalainen Zhao Xintong.  

Lue myös:

    Uusimmat