Mainos

Snookerissa uutispommi: maailmanmestari puolen vuoden pelikieltoon!

Snookerin vuoden 2015 maailmanmestari Stuart Bingham on asetettu puolen vuoden pelikieltoon vedonlyöntirikkomusten takia.

Bingham, 41, rikkoi Maailman biljardi- ja snookerliiton (WPBSA) sääntöjä lyömällä vetoa omista ja muiden pelaajien otteluista. WPBSA:n mukaan englantilaistähti on lyönyt viimeisen seitsemän vuoden aikana vetoa reilun 35 000 punnan edestä. Joukossa on useita Binghamin omia otteluita.

Liiton mukaan Bingham ei ole kuitenkaan syyllistynyt tulosmanipulaatioon tai korruptioon.

– Stuart on loistava kilpailija, eikä minulla ole epäilystäkään, etteikö hän olisi pelannut parhaiden kykyjensä mukaan, WPBSA:n puheenjohtaja Jason Ferguson toteaa.

– Tämä tapaus osoittaa, ettei säännöissä ole poikkeustapauksia. Pelaajien tulee ymmärtää se, että he eivät voi lyödä vetoa snookerista, vaikka he eivät pelaisi itse kyseisessä ottelussa. Näiden sääntöjen rikkomisesta tulee aina vakavat seuraamukset.

Maailmanlistan 10. sijalla oleva Bingham joutuu pelikiellon lisäksi maksamaan 20 000 punnan eli noin 22 500 euron suuruiset sakot. Pelikiellosta puolet on ehdollista. 

Ankarin esimerkki huippusnookerin suhtautumisesta tulosmanipulaatioon on Stephen Leen syksyllä 2013 saama 12 vuoden pelikielto. Lee vaikutti seitsemän ottelunsa lopputulokseen vedonlyöntitarkoituksessa vuosina 2008-2009.

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.