Lukon ex-tähtihyökkääjä teki KHL-sopimuksen ja oli lähdössä Venäjälle – vanhemmat estivät aikeet

Maalikooste: TPS - Lukko 5:23
Audetten upea kausi Suomessa päättyi kultajuhliin Lukon paidassa.

Lukossa kaudella 2020–21 ihastuttanut Daniel Audette ehti solmimaan ensi kautta koskevan KHL-sopimuksen, mutta sitten hänen vanhempansa puuttuivat asiaan.

Syksyksi 2020 Lukkoon AHL:stä saapunut Audette pelasi Lukossa tykkikauden. Keskushyökkääjä nakutteli runkosarjassa 13+37=50 tehopistettä. Kausi päättyi Suomen mestaruuteen raumalaisten riveissä.

Länsirannikolta tie vei päättyneen kauden alussa KHL:n Vitjaz Podolskiin. Audette pelasi seurassa 45 ottelua tehden 39 pistettä. Piste per peli-tahdilla Venäjällä pelannut Kanadan ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen siirtyi SHL:n Örebrohon juuri ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua. 

Audette ei vakuuttanut Örebrota otteillaan, vaikka pisteiden valossa runkosarjan lopun ja pudotuspelien yhteensä 18 ottelua sujuivat kohtalaisesti. Edessä oli jälleen osoitteenmuutos.

Kesäkuussa Audette allekirjoitti sopimuksen jälleen Vitjaz Podolskiin. Ruotsalaisen hockeynews-sivuston mukaan sopimuksen arvo oli noin 33 miljoonaa ruplaa, eli 520 000 euroa.

Tässä vaiheessa Audetten vanhemmat kuitenkin puuttuivat tilanteeseen. Heidän mukaansa sopimuksen rahallinen arvo ei ole mitään verrattuna siihen, mitä ihmiset Ukrainassa joutuvat Venäjän toimesta kestämään.

Perheen väliintulon ansiosta Audette purki sopimuksensa. Sakko sopimuksen yksipuolisesta purkamisesta on kaksi kolmasosaa sen arvosta, kommentoi Vitjazin toimitusjohtaja Igor Varitski venäläismediassa.

– Hän on nuori kaveri, ja mielestäni hän on riippuvainen vanhempiensa mielipiteistä, kuten kaikki nuoret eurooppalaiset ja amerikkalaiset pelaajat, Varitski lisäsi.

Audette allekirjoitti juuri hiljattain ensi kautta koskevan sopimuksen Sveitsin liigan Lausannen kanssa. Lausannessa pelaa myös suomalainen Miikka Salomäki.

Lue myös:

    Uusimmat