SM-liigasta tuttu fysiikkahirmu lopetti uransa

SM-liigassa kahdeksan kautta kiekkoillut Miikka Tuomainen on jättänyt pelihommat muiden harteille.

Raamikas laitahyökkääjä pelasi kahdella edeltävällä kaudella Mestiksen TUTO:ssa sekä Saksassa. Viime keväänä Tuomainen kävi näytillä SM-liigaan nousseen Jukureiden riveissä, mutta koeaika ei poikinut jatkosopimusta.

Lopulta Tuomainen päätti iskeä hokkarit naulaan, kolmekymppisenä.

– Syystä tai toisesta ei löytynyt paikkaa Jukureista. Suomesta ei löytynyt hyvää paikkaa eikä ulkomaat kiinnostanut. Ajattelin sitten lopettaa. Oli hyvä hetki katsoa muita uria, Tuomainen kertoo MTV Sportille.

Tuomaisen mukaan lopettamiseen ei liity dramatiikkaa. Hän tosin uskoi pelaavansa vielä helposti kymmenkunta vuotta.

– Saksaan mennessä ei ollut tarkoitus jäähdytellä ja TUTO:ssa ajattelin olevani hyvin näytillä SM-liigan suuntaan. Fysiikasta ei jäänyt ainakaan kiinni, sillä olen aika tykännyt treenata ja urheilen edelleen, Tuomainen huomauttaa.

– Näin siinä loppujen lopuksi sitten kävi, että pelihommat loppui aiemmin kuin odotin. Nyt 30-vuotiaana on hyvä aika kehittää itselleen uutta uraa muun jutun parissa.

Tuomainen ei ole tipahtanut tyhjän päälle, vaan tekemistä on riittänyt.

– Olen telakalla töissä ja opiskelen iltaisin hierojaksi. Luppoaikaa ei ole ollut, kun on ollut paljon ohjelmaa. Pidemmällä tähtäimellä on tavoitteena saada hieronnasta ammatti ja työskennellä vaikka ammattiurheilijoiden kanssa, ex-kiekkoilija suunnittelee.

TUTO-kasvatti Tuomainen nousi SM-liigaan kaudella 2005-2006 Lukossa. Raumalaisseuran lisäksi hän edusti SM-liigassa HIFK:ta ja TPS:ää.

– Lukossa oli hienoa aikaa. Menestys ei ollut parasta mahdollista, mutta tykkäsin organisaatiosta. HIFK-pesti jäi harmittamaan, sillä se ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Pääosin kiekkourasta jäi kuitenkin positiiviset fiilikset, Tuomainen ynnää.

Tuomainen pelasi SM-liigassa 445 ottelua pistein 41+46=87. Keväällä 2011 hän saavutti pronssia Lukon riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat