Yllätysmestaruuden takuumies Ilari Filppula paljastaa: jääkiekkoura ohi, opiskelee jo uutta alaa

Yhden SM-liigan mestaruuden voittanut Ilari Filppula, 39, vahvisti MTV Urheilulle, että aika ammattilaisjääkiekossa on lopullisesti ohi. 

Filppula harjoitteli vielä syksyllä tosissaan ja katseli sivusilmällä pelipaikkaa eteläisestä Suomesta, mutta lopullinen ratkaisu kypsyi hiljalleen. Ensimmäisen kerran lopettaminen käväisi mielessä jo viime kaudella TPS:ssä. 

– Halusin pitää vielä sen vaihtoehdon auki, että kesällä tulisi joku kiinnostava paikka, Filppula kertoi MTV Urheilulle. 

Filppula sai kuitenkin pyöritellä kiekkoa sen verran, ettei hampaankoloon jäänyt mitään – päinvastoin. 

– Sain pelata pidempään hyvällä tasolla kuin ajattelin. Voitinkin jotain, joten sikälikin jäi hyvä fiilis. 

TPS.n mestaruus yksi huippukohdista

Filppula oli iso palanen, kun TPS voitti yllätysmestaruuden vuonna 2010. Hänet palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana.  SM-liigassa lohkesi lisäksi pronssi Jokereissa 2012. 

Vantaalla kiekkouransa aloittanut hyökkääjä veti ensimmäiset luistimenpiirtonsa SM-liigassa Jokerien paidassa kaudella 2002–03. 

Yhteensä hän pelasi SM-liigaa Jokerien, JYPin ja TPS:n riveissä 609 runkosarjapeliä (114+271=385). 

Välillä Filppula ehti pelata Euroopassa lisäksi Venäjällä, Ruotsissa ja Sveitsissä. Kausi 2010–11 kului AHL:ssä Grand Rapids Griffinsin riveissä. 

– Uraan mahtui muutakin kuin pelejä. Sain nähdä erilaisia paikkoja ja erilaista kulttuuria. 

Psykologiaa avoimessa yliopistossa

Filppula on tyytyväinen siitä, että uralta ei jäänyt pahoja vammoja, jotka vaatisivat merkittävää jälkihoitoa. Näin hän pääsee harrastamaan esimerkiksi yhtä intohimoaan, tennistä. 

Tekemistä on riittänyt perheelliselle miehelle muutenkin. Hän on aloittanut psykologian opinnot avoimessa yliopistossa.

Filppula oli kysellyt vinkkejä ex-pelaaja Tuomas Grönmanilta, joka työskentelee tätä nykyän muun muassa urheilupsykologina. 

Tavoitteena on saada perusopinnot kasaan kesään mennessä. 

– On tässä joutunut opiskelemaan opiskelemista. Tarkoitus on kuitenkin edetä rauhalliseen tahtiin. Ei tässä ole mikään kiire. 

Lue myös:

    Uusimmat