SM-liigassa marinoituu nyt uusi suomalainen superlupaus – Ismo Lehkonen: tulevaisuus ”ehdottomasti” NHL:ssä

1:09
Videolla Ilveksen Roby Järventien 2-0-osuma tiistain TPS-ottelusta.

Syksyn aikana jääkiekon SM-liigassa nähdään useita kovan luokan lupauksia. Osa näistä on lainalla Liigassa, osa taas marinoituu kotimaan sarjassa ennen isoa loikkaa. Yksi jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvista pelaajista on Roby Järventie, joka on aloittanut kauden räväkästi.

Järventie, 18, on nakuttanut alkukauden seitsemään otteluun tehot 2+4=6.

– Järventie on tullut rytinällä liigatasolle. Hän on yksi niistä pelaajista, joiden on jopa helpompi pelata miesten tasolla, C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen miettii.

Järventie on suomalaisen kiekkokoneiston uusi helmi. Lehkonen antaakin kovaa ylistystä entisen liigapelaajan Martti Järventien pojalle.

– Järventien peliymmärrys on huippuluokkaa. Hänen peliasentonsa on optimaalinen, mikä mahdollistaa ”katse ylhäällä” -pelaamisen. Pidän häntä ehdottomasti NHL-tason pelaajana jonain kauniina päivänä, Lehkonen näkee.

– Hän on noussut jopa yllättävän nopealla aikajänteellä Ilveksen liigajoukkueeseen. Hänelle ei ole annettu pelkästään lisenssiä, vaan hän on ottanut paikkansa. Hän lukee hyvin peliä, hän ennakoi siirtoja ja hän on riittävän nöyrä kiekon kanssa, Lehkonen analysoi.

Järventie oli toinen suomalaispelaaja, joka varattiin syksyn NHL-draftissa. Suomalaishyökkääjän oikeudet päätyivät Ottawa Senatorsille, joka huusi hänet toisen kierroksen alussa, vuorolla 33.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja