"Kaikki olemme kavereita siihen saakka, kunnes mennään toisen makuuhuoneeseen tai lompakolle" – osa KooKoon pelaajista ei ole päässyt sopuun palkanalennuksista

Kouvolan KooKoo ilmoitti perjantaina ryhtyvänsä säästötoimiin sopeuttaakseen toimintaansa koronaviruskriisin keskellä. Seura on sopinut lähes kaikkien pelaajiensa kanssa palkanalennuksista. Myös muun henkilöstön palkkoja leikataan, osa lomautetaan. KooKoo aloittaa keväällä osakeannin.

Kouvolan KooKoo on sopinut palkanalennuksista kahta vaille kaikkien pelaajiensa kanssa. Toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei kerro, kuinka suuresta alennuksesta on kysymys. Hän ei myöskään paljasta, miksi kahden pelaajan kanssa sopua ei ole vielä syntynyt. Heidän kanssaan keskustelut säästöjen toteutustavasta ovat kesken.

– Kaikki olemme kavereita siihen saakka, kunnes mennään toisen makuuhuoneeseen tai lompakolle, Välimaa sanoo, mutta korostaa, että keskusteluja on käyty hyvässä hengessä kaikkien seuran 45 työntekijän kanssa.

– 43 kanssa olemme päässeet sopuun. Toivon, että pääsemme sopuun loppujenkin kanssa.

KooKoon kapteeni Aleksander Bonsaksen sanoo seuran tiedotteessa kaikkien olevan samassa veneessä koronakriisissä.

– Elämme tällä hetkellä erikoisia ja monella tapaa haastavia aikoja. Maailma on taloudellisesti kovilla ja se vaikuttaa totta kai myös meihin. On selvää, että seuramme ja koko Liiga saivat kovan iskun, kun pudotuspelit jouduttiin perumaan.

Sopeutustoimet koskevat myös valmentajia, huoltajia ja muuta taustaorganisaatiota. Heistä osa lomautetaan, osan kanssa on sovittu palkanalennuksista. Välimaa ei suostu kertomaan, lomautetaanko joukkueen valmennusjohtoa. KooKoon toimistohenkilökunta lomautetaan porrastetusti kevään, kesän ja syksyn aikana 30–90 päiväksi. Myös osa ravintolahenkilökunnasta lomautetaan.

Välimaan mukaan toimilla tavoitellaan satojentuhansien eurojen säästöjä.

KooKoo sitoutui neuvotteluissa siihen, että sopeutustoimenpiteiden aiheuttamia tulonmenetyksiä hyvitetään takaisin henkilöstölle, jos yhdessä sovitut kriteerit täyttyvät 1. toukokuuta alkavalla tilikaudella.

KooKoo aloittaa kevään aikana myös osakeannin. Siitä seura kertoo tarkemmin myöhemmin keväällä, Välimaa sanoo.

– Kerromme, kun se asia on siinä formaatissa. Varmaan tulemme vapun jälkeen asian kanssa ulos. On parempi tulla valmiiden asioiden kanssa ulos.

Lue myös:

    Uusimmat