SM-liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros puhuttaa – Tero Lehterältä ehdotus: "Ehkä tyylikkäin ratkaisu olisi..."

SaiPa hävisi ensimmäisen ottelun Ilvekselle:"Puolustuspeli mureni" 1:22
Pääkuvan videolla koko Tero Lehterän haastattelu!

SaiPa aloitti lauantai-iltana tämän kauden pudotuspeliurakkansa, mutta kärsi 2-3-tappion Ilvekselle Tampereella. Pudotuspelien ensimmäinen kierros on nopea pyrähdys, joka jakaa mielipiteitä. 

Joukkueet pelaavat kahden päivän sisällä kaksi kertaa. Jos puolivälieriin etenijää ei löydy, pelataan kolmas ottelu ensi viikon tiistaina. Puolivälieriin pääsee kahdella voitolla. 

Urakka on rankka, sillä sekä Ilves että SaiPa pelasivat runkosarjan päätösotteluita aiemmin viikolla. Molemmat joukkueet olivat kaukalossa runkosarjan päätöskierroksella torstaina. 

Pudotuspelien ensimmäinen kierros onkin vuosien varrella jakanut jääkiekkokansan mielipiteitä.

– Tietysti sitä aina toivoo, että olisi paras seitsemästä -sarja, mutta ehkä tyylikkäin ratkaisu olisi, että joku päivä pelattaisiin suoraan kahdeksan joukkueen playoffeja, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä toteaa MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Sitä on turha miettiä, sarjasysteemi on tämä ja nyt vedämme tällä. Me olimme viime vuonna voittava osapuoli ja silloin meillä oli hyvä mieli. Varmasti on myös tänäkin vuonna, jos ja kun voitamme tämän sarjan.

SaiPan kauden jatko on huomenna sunnuntaina vaakalaudalla, sillä puolivälieriin edetäkseen Ilves tarvitsee vain yhden voiton. 

Katso pääkuvan videolta, mistä syystä Lehterän mielestä Ilves nousi voittoon!


 

Lue myös:

    Uusimmat