SM-liigan isoimman sensaation takana poikkeuksellinen tarina – kuka on yli 20 maalin mies Robert Rooba?

3:40
Video: kuka on Robert Rooba?

Jääkiekon SM-liigan runkosarja alkaa kääntyä loppusuoran puolelle. Tämän kauden isoin sensaatio on ollut Jyväskylän JYPin hyökkääjä Robert Rooba, 27. Joukkueena JYP on sukeltanut, mutta Rooba on nostanut päätään. Hänen tarinaansa sisältyy poikkeuksellisia käänteitä.

Rooba on syntynyt Viron pääkaupungissa Tallinnassa. Hän pelasi C-juniori-ikäiseksi asti kotimaassaan, minkä jälkeen hän teki ison hyppäyksen.

Vuosien varrella Rooba on kirjaimellisesti raivannut tiensä huipulle. Hän oli pitkään alempien ketjujen työmyyrä, jolta ei nähty sen ihmeellisempää tehoilua.

Rooba väläytteli teho-osaamistaan toissa kaudella, kun hän paukutti 17 maalia JYPin paidassa.

Tällä kaudella tahti on ollut vieläkin kovempi.

Rooba takoi lauantaina Ilveksen verkkoon kaksi maalia. 44 ottelun jälkeen hänellä on kasassa 22 osumaa. Niillä hän on koko sarjan maalipörssin toisena.

– Tänä vuonna hän on jysäyttänyt semmoisen pommin kaikille. Kehitys on ottanut huikeita askeleita eteenpäin, C Moren asiantuntija Karri Kivi sanoo Roobasta.

Sensaation taustalla on se, että Rooba on ollut harvoja JYPin onnistujia tällä kaudella. Joukkueena hurrikaanilauma on sukeltanut, mutta siitä huolimatta Rooba on pystynyt takomaan kovaa tulosta taululle.

Rooban poikkeuksellisen tarinan juuret ja C Moren studion analyysit näkyvät jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja