SM-liigan huippuseura haaskaa potentiaaliaan rumasti – syypäänä joukkueen pistelinko: "Onko hän täysin koskematon?"

Liigaviikko: Pelicansin ylivoimapeli hämmentävän huonoa – voiko tähtipelaajan ottaa tästä puhutteluun? 2:35
Liigaviikko: Pelicansin ylivoimapeli hämmentävän huonoa – voiko tähtipelaajan ottaa tästä puhutteluun?

MTV Urheilun Liigaviikossa tartuttiin torstaina SM-liigassa vaikeampaa jaksoa pitkän korkealennon jälkeen pelaavan Lahden Pelicansin umpisurkeaan ylivoimapeliin. Asiantuntija Petteri Sihvosen mukaan syyttävä sormi osoittaa tähtihyökkääjä Ryan Laschiin.

Tähtipelaajia pullistelevan Pelicansin ylivoimaprosentti tällä kaudella on vain 17,7, mikä on yli kymmenen pykälää huonompi kuin tilastoykkönen Kärpillä (28,3). Pelicans on kyseisessä tilastossa sijalla 11. 

Tällainen ylivoimateho on aito uhka Pelicansin mestaruushaaveille. 

Sihvosen mielestä lahtelaisten ylivoimapeli tukehtuu nyt muuten virtuoosimaiseen, piste per ottelu -tahdilla operoivaan Laschiin. Ongelma saattaakin olla siinä, että miten kiekkosarjoissa ympäri Eurooppa dominoineelle hyökkääjälle voi puhua asiasta tuhoamatta hänen pelihuumoriaan. 

Studioisäntä Teemu Niikko heittää mahdolliseksi ratkaisuksi Laschin penkittämisen ylivoimasta.  

– Onko hän täysin koskematon? Niikko kysyy. 

– Ei sellaista valmentajaa ole, joka hänet siitä siirtäisi sivuun, Sihvonen lataa. 

Yllä olevalla videolla Sihvosen täysi analyysi siitä, mikä Pelicansin ylivoimapelissä mättää ja miten sen voisi korjata. Alla puolestaan Liigaviikon jakso kokonaisuudessaan. Siinä perataan myös Pelaajayhdistyksen uhkavaatimusta Liigalle sekä HIFK:n kovaa lentoa runkosarjan loppusuoralla. 

SM-liigassa pelataan torstaina yksi ottelu, klo 18.30 alkava huippupeli Tappara–Pelicans. Sitä voi seurata MTV Katsomossa.  

Lue myös:

    Uusimmat