SM-liigan ennätysmiehellä yksi erityinen piste 799 tehopinnan joukossa – nykypelaajista vain yksi uhkana

Tapparan Janne Ojanen on SM-liigan kaikkien aikojen paras pistemies. Niin ikään Tapparassa pelaava Kristian Kuusela voi kuitenkin vielä ohittaa suomalaislegendan.

Janne Ojanen on yksi SM-liigahistorian suurimpia legendoja. Kaikkien aikojen pistepörssin kärkisijaa 799 tehopinnallaan pitävä Ojanen on uransa jälkeen toiminut yrittäjänä.

Ojanen ehti 20 SM-liigassa pelatun kauden aikana tehdä syvän vaikutuksen moniin suomalaisiin kiekkoihmisiin. 52-vuotias Ojanen saa vielä tänäkin päivänä kuulla kehuja ja kiitoksia komeista uroteoistaan niin Tapparan kuin kiistakumppani Ilveksenkin kannattajilta.

– Ihan muutama päivä sitten vanhempi herrasmies tuli kaupassa kiittämään Tappara-ajoista. Se lämmittää aina sydäntä. Ilvesläisiäkin tulee kiittämään kovista taisteluista paikallispeleissä, Ojanen kertoo.

Tampereen oma poika Ojanen nousi Arto Javanaisen ohi SM-liigan kaikkien aikojen pistekuninkaaksi 28. marraskuuta vuonna 2009, kun hän sai syöttöpisteen Kim Strömbergin osumaan. Ojanen nautti täysin rinnoin historiallista saavutusta seuranneista seremonioista.

– Yritin olla niin, että tämä täytyy muistaa loppuelämän. Sen verran hieno oli se seremonia ja jumbotronilta tuli videolta. Se oli hieno hetki, mutta mukava oli tietysti päästä taas pelaamaan, Ojanen hymyilee.

Ojasen pistekuninkuus saattaa olla kuitenkin vielä lähivuosina uhattuna. 37-vuotias Tappara-tähti Kristian Kuusela on nimittäin hivuttautunut kaikkien aikojen pistepörssissä jo viidenneksi.

Ojaseen Kuuselalla on kuitenkin vielä matkaa yli 130 pistettä, joten Kuuselalta vaaditaan vielä muutama noin 40-50 pisteen kausi yltääkseen Ojasen saavutukseen. Kuusela on kerännyt tällä kaudella 28 ottelussa 23 tehopistettä.

Ojanen mainitsi jo ennätyksen tuoneen pisteen, mutta mikä uran tehopinnoista on jäänyt vielä erityisemmin hyökkääjälegendan mieleen? Ja mitä kiekkolegenda puuhailee nykyisin? Se selviää yllä olevalta Tulosruudun jutulta. 

Lue myös:

    Uusimmat