SM-liigakierroksella jymypaukkuja: Kärppiä löylytettiin, sarjakärki Lukko kompuroi – TPS:lle iso voitto

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua. Kierroksen yllättävin löylytys nähtiin Mikkelissä, missä sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Jukurit kaatoi Kärpät peräti lukemin 5–1.

Kärpät sai kamppailuun hyvän alun, kun Tuukka Tieksola vei vieraat pelin avausminuutilla johtoon. Julius Vähätalo kuitenkin tasoitti erän puolessa välissä.

Vaakakuppi kellahti pahasti Jukureiden suuntaan toisessa erässä, kun Atte Mäkinen, Vähätalo ja Anssi Löfman heiluttivat maaliverkkoja.

Loppuhetkillä Henri Nikkanen iski vielä kiekon tyhjiin.

Raumalla sarjakärki Lukko yllätettiin, kun ylemmän pudotuspeliviivan yläpuolella oleva Sport nappasi mukaansa 4–1-voiton.

Ratkaisu rakentui kolmannessa erässä, kun Sportin Stuart Percy, Niclas Lucenius, Juho Liuksiala ja Turo Asplund onnistuivat maalinteossa.

Voiton myötä Sport on nyt kymmenen pisteen etumatkalla perässä tulevaan HPK:hon nähden.

HPK kärsi tiistaina 3–7-tappion JYPille.

Kierroksen kärkikamppailussa Tampereella TPS otti maukkaan voiton, kun se kaatoi Tapparan. TPS oli parempi lopulta lukemin 4–2.

Tappara karkasi ensin johtoon, kun Patrik Virta lapioi kiekon maalinedustalta sisään. Petteri Wirtanen tasoitti ja Josh Kestner vei vieraat johtoon.

Lauri Pajuniemi ja Juhani Jasu kasvattivat vieraiden etumatkaa. Kolmannessa erässä Tappara kavensi Virran illan toisen osuman myötä.

Voiton myötä TPS kasvatti eronsa Tapparaan nähden kahdeksaan pisteeseen. Pistekeskiarvoissa TPS:n lukema on nyt 1,85 ja Tapparan 1,76.