Juhamatti Aaltosen huima soolo pelasti Kärpät, Ilveksen mahtivireelle jatkoa – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Kärpät tekee 2-2 maalin ilman maalivahtia 1:20
Video: Juhamatti Aaltoselta huima soolo, Petter Emanuelsson iskee tasoituksen

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua. Lappeenrannassa Ilves jatkoi tulikuumaa virettään, kun se nappasi jo viidennen peräkkäisen voittonsa. Oulussa Juhamatti Aaltosen jäätävä soolo auttoi Kärpät jatkoajalle. Kärpät kaatoi lopulta Pelicansin voittomaalikilpailun puolella.

Oulussa Pelicans karkasi toisen erän puolen välin kohdilla 2–1-johtoon, kun Iikka Kangasniemi petasi Jiri Smejkalille tyhjän maalin. Tshekkihyökkääjä ei erehtynyt.

Kärpät otti varhaisessa vaiheessa Stanislav Galimovin pois maalilta. Tasoitusta ei meinannut syntyä kunnes Iin taikuri Juhamatti Aaltonen hyppäsi askiin.

Aaltonen otti valtikan haltuunsa, kun hän lähti tekemään päättäväistä nousua. Se päättyi siirtoon, joka tavoitti Petter Emanuelssonin. Ruotsalaishyökkääjä täräytti tasoituksen ylänurkkaan.

Voittomaalikilpailussa Aku Räty naulasi molemmat yrityksensä sisään. Jälkimmäinen niistä ratkaisi Kärpille 3–2-voiton.

Kärpät on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena. Se on kolmen pisteen päässä kolme ottelua enemmän pelanneesta KooKoosta.

Alkukaudella todella ailahtelevasti esiintynyt Ilves on tällä hetkellä yksi Liigan tulikuumimmista joukkueista. Sen vire sai jatkoa keskiviikon kierroksella vierasottelussa SaiPaa vastaan.

Ilves karkasi Aleksi Elorinteen ja Eetu Päkkilän osumilla 2–0-johtoon. Nuutti Viitasalo kavensi, mutta Panu Mieho kasvatti uudelleen Ilveksen johtoa.

Loppuhetkillä Eemeli Suomi iski vielä kiekon tyhjiin. Kalle Maalahden kavennus jäi SaiPan kannalta laihaksi lohduksi. Ilvekselle 4–2-voitto.

Voiton myötä Ilves paranteli roimasti asemiaan. Jouko Myrrän luotsaamat joukot nousivat sarjataulukossa peräti neljänneksi.

Keskiviikon liigakierroksen lopputulokset:

Ässät–KooKoo 4–3 ja.
JYP–TPS 3–5
Kärpät–Pelicans 3–2 vl.
SaiPa–Ilves 2–4
Tappara–Sport 3–0

Lue myös:

    Uusimmat