SM-liiga-seura myi paikkaa joukkueessa – seurapomo kertoo huutokaupan tuoton

4:55
Videolla maalikooste ottelusta SaiPa-Pelicans.

Pelicansin vaihtoaitiossa ei nähdä ylimääräistä valmentajaa perjantain kotiottelussa KalPaa vastaan. Seuran huutokauppaamien katsojapakettien tuotto jäi 2 500 euroon.

Pelicans käynnisti keskiviikkona huutokaupan, jossa se myi viisi kahden hengen katsojapakettia KalPa-otteluun eniten tarjoavalle. Lisäkiihokkeena huutokaupassa oli mahdollisuus päästä päiväksi mukaan Pelicansin valmennustiimiin, jos huudettu summa ylittäisi 100 000 euroa.

Summa jäi kuitenkin reilusti vajaaksi. Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kertoo pakettien tuottaneen yhteensä noin 2 500 euroa. Näin päävalmentaja Tommi Niemelä tiimeineen saa hoitaa KalPa-ottelun koutsauksen ilman ulkopuolista apua. Huutokauppa sulkeutui torstaina kello 10.

– Kiinnostusta oli, varsinkin median kautta. Vielä jäi valmentajan pesti myymättä, Pöyhänen sanoo.

– Aina kaikki eurot ovat tässä hetkessä kuitenkin kotiin päin.

Pöyhönen sanoo itse jopa uskoneensa, että erikoiselle – ja hintavalle – pestille löytyisi kiinnostunut ostaja. Vakavasti otettavat kyselyt jäivät kuitenkin uupumaan.

– Rehellisesti sanoen uskoin, että voisi löytyä sellanen ihminen – liike-elämässä meritoitunut – jolla on vahva lajikiinnostus. Se olisi ollut once in a lifetime ja nimi historiassa. Jos ei yritä, ei ole mitään mahdollisuutta.

Pöyhönen arvelee, että turhan lyhyt aikataulu vesitti valmentajapestin kaupan tällä kertaa. Uusia poikkeuksellisia varainhankintakeinoja voi kuitenkin vielä olla edessä.

– On ollut tapana olla vähän ensimmäisenä asioita tekemässä. Haluamme säilyttää edelläkävijyyden myös tulevaisuudessa. Katsotaan, mikä on seuraava kani hatusta.

Muiden SM-liiga-seurojen tavoin Pelicans on joutunut ahtaalle koronaviruksen vuoksi voimaan tulleiden yleisörajoitusten vietyä katsojat otteluista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja