Pelicansin ronski lipputempaus herätti huomiota – seurapomo kuittaa: "Jollain tämä pitää rahoittaa"

Pelicans paahtoi täyttä höyryä – HIFK iskee kuitenkin ensin 1:03
Videolla Lahden keskiviikkoillan avausmaali: Kristian Vesalaiselta loistosyöttö ja Juha Jääskä puttaa HIFK:n johtoon.

SM-liigaseura Lahden Pelicansin lippujen hinnat ovat ehtineet herättää huomiota muun muassa sosiaalisen median puolella. Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen perustelee ronskeja hintoja talousrealiteettien kautta.

Moni hieraisi silmään, kun SM-liigaseura Lahden Pelicans laittoi kotipeliensä liput myyntiin HIFK-puolivälieräsarjan alla.

Halvin tiketti? 43,5 euroa, millä ohjattiin seisomakatsomon puolelle. Kallein piletti? 90 euroa, jolla matka kävi kohti päädyssä olevia sohvapaikkoja.

Vertailun vuoksi keskiviikkona Oulussa Kärppien ja Jukureiden peliä pääsi katsomaan halvimmillaan 15,5 eurolla. Kallein tiketti parhaille paikoille maksoi Raksilassa 40 euroa.

Tampereella Tapparan peliin pääsi 19 eurolla, jolla osoitteeksi tuli, toki, porkkanapääty eli kotijoukkueen fanikatsomo. Kallein istumapaikka Nokia Arenalla kustansi keskiviikkona 54 euroa.

Jos aikakelaa vierittää perjantaille, milloin Pelicansin puolierävastustaja HIFK isännöi sarjan toista peliä, Nordikselle sisäänkäynti irtoaa 24 eurolla.

Vaikka Lahdessa lippujen hinnat olivat katossa keskiviikon puolivälieräavauksen alla, kuhinaa riitti. Kun Pelicans ja HIFK valuivat jäälle, lehterit olivat Isku Areenalla tupaten täynnä.

– Jos katsoo tätä mökkiä, missä nyt olemme, niin tämä on SM-liigan pienin halli kapasiteetiltaan. Samaan aikaan voi katsella Tampereen, Turun tai Helsingin joukkueita, niin ei tuo meidän urheilutuotteemme häpeä hintalapun osalta yhtään niiden rinnalla. Jollain tämä pitää vain valitettavasti rahoittaa, Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen sanoo lippujen hinnoista Lahdessa MTV Urheilulle.

– Tämä on talouspeliä myös. Tässä pitää varmistaa seuraavan vuoden olemassaolo ja pitää rakentaa jo sen kauden joukkuetta. Meidän tarkoituksemme on taistella katu-uskottavasti vuodesta toiseen Suomen mestaruudesta. Infra ei oikein tue sitä tällä hetkellä. Isommissa puitteissa pystyisimme tekemään vähän eri juttuja, Pöyhönen jatkaa aiheesta.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Pelicans käytti jo runkosarjassa dynaamista hinnoittelua lipunmyynnissään. Pöyhönen muistuttaa, että nyt ollaan ”uniikkien asioiden äärellä”. Hän viittaa pudotuspelien alkuun ja Pelicansin vastustajajoukkueeseen eli HIFK:hon.

– Kyllä tuo oma jännite ja jännitys näkyy myös lippujen hintojen puolella, Pöyhönen myöntää.

Pelicans oli Liigan viime kauden sensaatiojoukkue, kun se eteni vaatimattomista ennakko-odotuksista huolimatta aina finaaleihin asti. Pelicans teki sen jälkeen nimekkäitä hankintoja, kun muun muassa seuraikoni Ryan Lasch palasi Lahteen.

Pelicans vahvisti rivejään vielä kevään alla, kun paluumuuttajia lapattiin lisää ovista sisään. Haaviin tarttuivat sekä Ben Blood että Juhamatti Aaltonen.

– Tämä on ollut kova vuosi, mutta organisaatio on tehnyt hyvää työtä. Lipunmyynnin ja monen muunkin jutun on pitänyt osua. Ei ole ollut mikään helpoin tilikausi. Haasteita on riittänyt, Pöyhönen sanoo Pelicansin taloustilanteesta.

Pöyhönen tiedostaa hyvin sen, että millainen vaikutus pudotuspelimenestyksellä on talouspuolelle.

– Jos tästä hetkestä mennään loppuun asti, niin silloin puhutaan seitsennumeroisista lukemista, Pöyhönen paljastaa.

– Olemme laittaneet joukkueeseen rahaa sisään ja nyt katsotaan, että mennäänkö loppuun asti. Otimme tietoisesti riskiä ja teimme satsauksia. Halusimme lähteä toista vuotta putkeen menestymään. Kannatti, vaikka välillä oli viileää ja tikkaakin piti heittää, Pöyhönen hymähtää. 

Lue myös:

    Uusimmat