Slush: Suomalainen Toroidion haastaa Teslan

Slush-kasvuyritystapahtumassa keskusteltiin tänään sähköautojen vallankumouksesta. 

Suomalaisen sähköautovalmistaja Toroidionin toimitusjohtaja Pasi Pennanen oli lavalla kertomassa sähköisten ajoneuvojen tulevaisuudesta – ja siitä, mikä tekee Toroidionista erityisen edelläkävijän.

Pennasen mukaan heidän monikäyttöinen voimanlähdeteknologiansa haastaa sähköautojen tämän hetkisen kuninkaan eli yhdysvaltalaisen Teslan.

Pennanen kertoo, että autoteollisuuteen liittyy moottoreiden osalta monia ratkaisemattomia ongelmia, joihin Toroidion on löytänyt ratkaisun.

Toroidion 1MW Concept on maailman tehokkain sähköauto. Sen ainutlaatuinen ja patentoitu voimanlähde voi Pennasen mukaan mullistaa koko sähköautoilun.

Voimanlähde on täysin skaalautuva, joten sitä voidaan hyödyntää niin superautoissa, henkilöautoissa, kuorma-autoissa kuin moottoripyörissäkin, ja kuten Pennanen Slush-esiintymisessään totesi; miksei myös vedessä ja ilmassa.

Myös Toroidionin autossaan hyödyntämä akusto on ainutlaatuinen. Akusto on suunniteltu ja sijoitettu niin, että se on helposti vaihdettavissa esimerkiksi akkuteknologian kehittyessä, eikä autoa tarvitse purkaa akkujen ympäriltä. 

Lue myös:

    Uusimmat