Mainos

Slummien miljonäärin tähden palkkio Planille

Kahdeksan Oscar-patsasta keränneen Slummien miljonääri -elokuvan intialaistähti Anil Kapoor lahjoittaa palkkionsa kehitysyhteistyöjärjestö Planin Intian syntymärekisteröintikampanjalle.

– Koko elokuvasta saamani korvaus menee lasten syntymärekisteröinnin puolesta tehtävään työhön. Ennen kuin aloitimme kuvaukset sovin elokuvantekijöiden kanssa, että palkkioni lahjoitetaan Planille. Koi soch nahi thi [minun ei edes tarvinnut miettiä asiaa], päätös syntyi vaistomaisesti, Anil Kapoor kertoo.

Intian kirkkaimpiin elokuvatähtiin lukeutuva ja Slummien miljonäärissä Haluatko miljonääriksi tv-kilpailun juontajaa esittävä Anil Kapoor on tukenut Planin syntymärekisteröintikampanjaa sen kahden vuoden takaisesta lanseerauksesta lähtien.

– Maassamme on valtavasti köyhiä ja kodittomia lapsia. Monet heistä ovat vieraantunet perheistään, eivätkä he tiedä keitä heidän vanhempansa ovat tai edes omaa ikäänsä. Usein vanhemmat eivät ole tietoisia syntymärekisteröinnin tärkeydestä. Rekisteröinti antaa lapselle identiteetin, joka on ihmisen olemassaolon keskeisin piirre. Miljoonat lapset ovat menettäneet perusoikeutensa sen takia, että heitä ei ole rekisteröity, Kapoor sanoo.

Kapoor toimii hyväntahdonlähettiläänä

Arviolta 36 prosenttia Intiassa syntyvistä lapsista jää vaille syntymärekisteröintiä mikä vaikeuttaa muun muassa heidän koulunkäynti- ja terveydenhuoltomahdollisuuksiaan ja altistaa lapset hyväksikäytölle, kuten lapsikaupalle. Vuonna 2008 Planin hankkeissa Intiassa rekisteröitiin yli 110 000 lasta.

Anil Kapoor toimii myös Planin uuden Learn Without Fear –kampanjan hyväntahdonlähettiläänä Intiassa. Kapoor osallistui kampanjan lanseeraustilaisuuteen viime vuoden marraskuussa New Delhissä.

– Lapset joutuvat kärsimään väkivallasta ja ruumiillisesta kurituksesta koulussa. Väkivalta johtaa poissaoloihin, koulun lopettamiseen ja opiskelumotivaation puutteeseen. Vetoan kaikkiin lasten suojelemiseksi väkivallalta kouluissa, Kapoor sanoi. Aihe on erityisen tärkeä Kapoorille, jonka oma poika on joutunut koulukiusatuksi.

– Huomasin pojassani paljon muutoksia. Puhuin hänen kanssaan välittömästi ja sain tietää kiusaamisesta, Kapoor kertoi Learn Without Fear –kampanjan lanseeraustilaisuudessa.

Slummien miljonääri palkittiin Oscar-gaalassa parhaana elokuvana ja parhaasta ohjauksesta. Lisäksi elokuva palkittiin muun muassa parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja parhaasta kuvauksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.