Sky investoi yli 40 miljoonaa Netflixin suurimpaan kilpailijaan

Telekommunikaatioyritys Sky investoi 40,5 miljoonaa euroa Kaakkois-Aasialaiseen tilausvideopalvelu iflixiin. Investointi sisältää 2,2 miljoonan euron arvosta osakkeita.

Viime vuoden keväällä aloittanut Netflixin kilpailija toimii Malesiassa, Thaimaassa ja Filippiineillä. Sillä on tällä hetkellä yli miljoona tilaajaa. Iflix tarjoaa Netflixin tavoin suosittuja TV-sarjoja sekä elokuvia.

Skyn investointi Aasiaan on yllättävä veto yritykseltä, joka operoi tällä hetkellä Itävallassa, Italiassa, Irlannissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Skyn talousjohtaja Andrew Griffithin mukaan tehdyn kaupan avulla yritykset voivat työskennellä yhdessä ja jakaa tietotaitoaan.

Tiedotteessaan Sky kertoo sijoituksen iflixiin avaavan yhteistyötä Kaakkois-Aasiassa, jossa kasvu on tällä hetkellä suurta.

Haastaa suositun Netflixin hinnalla ja paikallisella sisällöllä

Netflixin tavoin iflix perustuu kuukausittain maksettavaan tilaukseen. TV-sarjoja ja elokuvia voi katsoa mobiililaitteilla, tietokoneella tai äly-TV:n välityksellä.

Iflix toimi aluksi omillaan Aasiassa, mutta Netflixin levittäydyttyä myös samoille alueille, siitä on tullut todellinen kilpailija tilausvideopalvelujätille.

Iflix tarjoaa asiakkailleen myös paikalliskielistä sisältöä. Sen käyttäminen on myös huomattavasti edullisempaa. Halvimmillaan iflixin voi tilata itselleen noin 1,80 eurolla.

Lähde: Wired

Lue myös:

    Uusimmat