Skotlannissa loistava suomalaispelaaja: "Olisin ylpeä kutsusta Huuhkajiin"

4:05
Nämä maat Suomi kohtaa ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa – fanien ei tarvitse matkustaa kauas

Skotlannin pääsarjassa pelaavaa Kilmarnockia edustava Nicholas Hämäläinen vastaisi ehdottomasti myöntävästi, mikäli Markku Kanerva kutsuisi hänet Suomen jalkapallomaajoukkueen miehistöön.

- Olisin ylpeä ja otettu, jos saisin kutsun Suomen maajoukkueen riveihin ensi vuonna ja pääsisin mukaan EM-kisajoukkueeseen ensi kesänä, Hämäläinen toteaa MTV Urheilulle.

Kanerva totesi taannoin MTV Urheilulle uskovansa Hämäläisen valitsevan lopulta Yhdysvaltojen A-maajoukkueen, sillä Floridassa varttunut 22-vuotias vasen puolustaja vieraili aiemmin jenkkien alle 23-vuotiaiden maajoukkueleirillä.

Näin ei kuitenkaan ole näillä näkymin tapahtumassa. Suomen nuorisomaajoukkueissa kouliintuneen Hämäläisen sydän sykkii vahvasti sinivalkoisille väreille. Nyt hän odottaa vain Kanervan kutsua.

- Olin viime tammikuussa Huuhkajien kanssa leirillä ja pelasin tuolloin yhdessä maaottelussa, mutta sen jälkeen Markku Kanerva ei ole ollut minuun yhteydessä, nopeajalkainen ja sähäkkä pakki kertoo.

Sen jälkeen puolustajan uralla on tapahtunut paljon. Englannin Mestaruussarjassa pelaavasta Queens Park Rangersista lainalle skotlantilaisseuraan siirtynyt Hämäläinen on esiintynyt edukseen uudessa joukkueessaan ja pelannut jokaisessa ottelussa täydet minuutit takalinjoilla. Hän on saanut paljon kehuja peliesityksistään tiedotusvälineiden edustajilta.

- Olen nauttinut ajastani Kilmarnockin riveissä. Arvostan, että olen saanut mahdollisuuden. Olen kuitenkin ensi kesään asti QPR:n sopimuspelaaja, joten viime kädessä he päättävät tammikuussa, missä pelaan ensi vuonna, Hämäläinen kommentoi MTV Urheilulle.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja