Huuhkajissa debytoinut suomalaispuolustaja kallistumassa USA:n maajoukkueeseen – lopullista päätöstä ei ole tehty

Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva: Vielä malttia, mutta sitten ilo irti jos kisapaikka tulee 7:25
Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien ja Nicholas Hämäläisen tilannetta.

Puolustaja Nicholas Hämäläinen on tällä haavaa pyrkimässä Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueeseen, minkä myötä hän ei edustaisi enää Huuhkajia.

Hämäläinen, 22, on syntynyt ja saanut jalkapallo-oppinsa Yhdysvalloissa, mutta hänellä on suomalainen isä. Hämäläinen edusti Suomen nuorten maajoukkueita ja debytoi Huuhkajissa tammikuussa Qatarissa pelatussa ystävyysottelussa Viroa vastaan. 

Skotlannin liigaseura Kilmarnockissa pelaava Hämäläinen sai ensimmäistä kertaa kutsun minkään Yhdysvaltain maajoukkueen riveihin elokuussa, kun hänet nimettiin USA:n alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi tuoreeltaan Hämäläisen tilannetta MTV Urheilulle.

– Hän on pyytänyt lupaa siirtää paperit jenkkeihin, Kanerva sanoo.

– Tämä on aina pelaajasta kiinni. Hänen täytyy osoittaa halunsa edustaa mitä maata haluakaan. Kun hän haluaa jalkapallokansalaisuutta vaihtaa, se viittaa minun käsittääkseni siihen, että hän haluaisi jenkkeihin.

Kanerva haluaa olla vielä Hämäläiseen yhteydessä.

– Edelleen odotan sitä, että hän mahdollisesti voisi soittaa, mikä hänen asemansa on, onko häntä mietitty ja näin poispäin. Tällä hetkellä ei ole hirveää tarvetta ollut ottaa häntä yhtäkkiä tähän ryhmään mukaan.

Hämäläinen on esiintynyt Skotlannin liigassa mainiosti. Hänet nimettiin syyskuussa sarjan viikon joukkueeseenkin.

– On hieno asia, että hän on saanut vastuuta ja peliaikaa. Toivottavasti hän peruisi päätöksensä ja olisi valmis edustamaan Suomea, Kanerva summaa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Hämäläinen ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstään. Vikkeläjalkainen ja taitava laitapuolustaja on ollut sen sijaan hieman pettynyt siihen, ettei Suomen jalkapallomaajoukkueesta olla oltu häneen juuri missään yhteydessä. Hämäläinen on todennut lähipiirilleen, että valinta on vaikea.

Lue myös:

    Uusimmat