Mainos

Skandaaleissa ryvettynyt amerikkalaislentoyhtiö taas otsikoissa – salaista turvallisuustietoa saattanut vuotaa ulkopuolisille

Viime aikoina ahkerasti otsikossa olleen United Airlinesin lentojen turvallisuutta koskevia tietoja saattanut vuotaa yhtiön ulkopuolelle, CBS News kertoo.

CBS kanavan mukaan kysymyksessä ovat lentokoneen ohjaamon turvaoven avaamiseen liittyvät tiedot. Yhdysvaltain vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen lentoyhtiöt alkoivat asentaa ohjaamoihin järeitä ovia, ja ohjaamoon pääsyä rajoitettiin voimakkaasti.

Ohjaamoiden turvallisuutta suojataan esimerkiksi niin, että oven saa auki vain tietyllä koodilla. Lentokoneen miehistöllä voi olla myös käytössään jokin tietty tapa ilmoittaa toisilleen, jos ovea ollaan aukaisemassa.

CBS:n mukaan Yhdysvaltain ilmailuviranomaiselle FAA:lle on kerrottu tapauksesta. Kanavan mukaan United Airlines on kertonut viranomaiselle, ettei mahdolliseen tietovuotoon liity tietomurtoa tai hakkerointia.

Kanavan mukaan amerikkalaisyhtiö on lähettänyt työntekijöilleen sähköpostin, jossa kerrotaan asiasta. Viestissä työntekijöitä muistutetaan myös siitä, ettei luottamuksellisia tietoa saa jakaa kenellekään, jolla ei ole niihin oikeutta.

Eräs yhtiön lentäjistä kertoi CBS:n toimittajalle epäilevänsä, että kaikkien yhtiön koneiden ohjaamoiden ovikoodit saatetaan joutua vaihtamaan käsipelillä yksi kerrallaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.