Matkustajalentokoneista löytynyt karmivia tietoturva-aukkoja – hakkerointi vain ajan kysymys

6:54

Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden virasto uskoo, että kyberhyökkäykset matkustajalentokoneita kohtaan ovat väistämättömiä ja voivat johtaa katastrofaaliseen onnettomuuteen. Tietoyhteiskuntaa käsittelevä verkkomedia Motherboard oli saanut haltuunsa lukuisia valtion asiakirjoja, jotka käsittelivät virastojen sisäisiä esityksiä ja riskiarvioita.

Pääkuvan video

Salasanavuodot ja identiteettivarkaudet - kyberuhka on arkea

Turvallisuusvirasto Department of Homeland Security eli DHS on tutkinut kaupallisen lentoliikenteen haavoittuvuuksia ja huomasi, että useimmista matkustajakoneista puuttuu oleellista tietoturvaan liittyvää suojausta.

Eräs valtiollinen tutkimuslaitos kertoo raportissaan simulaatiosta, jossa se yritti hakkeroida lentokoneen järjestelmät käyttäen kulkuvälineen omaa langatonta verkkoa. Raportti ei kuitenkaan kerro kuinka onnistunut hakkerointiyritys oli kyseessä.

Sen sijaan raportti kuitenkin mainitsee, että lentokoneen hakkerointi on todennäköinen ja vakavasti otettava uhka. Lisäksi raportissa todetaan, että on vain ajan kysymys ennen kuin matkustajalentokoneen tietoturva pettää kyberhyökkäyksen seurauksena.

DHS sanoi lausunnossaan Motherboardille, että virasto pitää uhkaa vakavana ja että se toimii yhteistyössä tutkijoiden ja valmistajien kanssa tunnistaakseen ja vähentääkseen haavoittuvuuksia lentoliikenteen sektorilla.

DHS myös korostaa, että lentoteollisuus panostaa valmistajia ja lentoyhtiöitä myöden kyberturvallisuuteen ja tekee perinpohjaisia testejä ja huoltotoimenpiteitä tietoturvariskien pienentämiseksi.


Lähteet: Gizmodo ja Motherboard

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja